做緊濾水器公司,拆解鑽石能量水

579 回覆
436 Like 7 Dislike

我哥用緊呢部 想問多樣 呢d水就咁飲有無問題

冇咩大問題。但最好唔好用酸鹼水,用普通PH飲。同埋唔好幻想有咩功效。
唔講d偽科學 點tum 人落搭
早十年就講遠紅外線有幾神奇 我心諗你自己都製造到
依家就hi tech d講酸鹼 甚麼酸鹼體質 話你食d乜 你d血既酸鹼值會改變 bullshit 你d血既pH長期 +1/-1你個人都好唔得掂 係命不久矣個種
講出黎 上左年紀既係唔會信你 爭住比錢等人呃你 講3m好用 冇人信 唉

呢d不良商人係咪會有報應?

冇咩大問題。但最好唔好用酸鹼水,用普通PH飲。同埋唔好幻想有咩功效。

巴打係咪有tg 有野想問下你
想知呢部還原水乜黎 成幾皮野

之前開左個濾水器既POST
因為都推左十幾頁,應該冇咩人會追,所以不如開個總結。

1:咩水最搵笨
電解水,能量水,酸鹼水,水素水,神仙水

2:酸鹼水係咪廢
可以咁講,師奶們成日吹到酸性體質會有病,所以要食D鹼性野,飲鹼性水,以防身體變酸。
咪玩啦,人既器官本身都有酸有鹼,無論你食咩飲咩,你既胃,腎,血都會自動調節。
同埋所謂既酸鹼水,頂多都係PH5~8,唔好唔記得你既胃酸係PH1~2。酸性體質易有癌症?切左個胃去囉。
比成萬蚊飲D鹼性水?落街比廿蚊買生菜啦。

水喉水本身都可以就咁飲,如果你屋企d喉ok

可以咁講,師奶們成日吹到酸性體質會有病,所以要食D鹼性野,飲鹼性水,以防身體變酸。
咪玩啦,人既器官本身都有酸有鹼,無論你食咩飲咩,你既胃,腎,血都會自動調節。
同埋所謂既酸鹼水,頂多都係PH5~8,唔好唔記得你既胃酸係PH1~2。酸性體質易有癌症?切左個胃去囉。

唔係話有好多菌咩
唔講d偽科學 點tum 人落搭
早十年就講遠紅外線有幾神奇 我心諗你自己都製造到
依家就hi tech d講酸鹼 甚麼酸鹼體質 話你食d乜 你d血既酸鹼值會改變 bullshit 你d血既pH長期 +1/-1你個人都好唔得掂 係命不久矣個種
講出黎 上左年紀既係唔會信你 爭住比錢等人呃你 講3m好用 冇人信 唉

呢d不良商人係咪會有報應?

總會有既

巴打係咪有tg 有野想問下你

@germanyip
奇難雜症專線

唔係話有好多菌咩

香港食水係可以就咁飲
不過前提係要塞個頭落個濾水廠個出口
唔係橦橦大廈水缸都洗得咁乾淨
條條喉都咁新淨無氧化

冇架,冇幾間屋D喉乾淨

香港食水係可以就咁飲
條條喉都咁新淨無氧化

心水清
水務署D水係OK架,不過你屋企D喉唔包囉

香港食水係可以就咁飲
條條喉都咁新淨無氧化

心水清

去到大廈前都係ok,入到大廈就

唔係話有好多菌咩

你飲水隻杯都唔少

菌係講平衡,唔係要零細菌,某d菌係益菌都filter走埋就好on9

香港食水係可以就咁飲
條條喉都咁新淨無氧化

心水清

去到大廈前都係ok,入到大廈就

有啲地喉已經用咗廿幾年,仲未排到期重鋪
內壁已經甩哂青,未入大廈前已經成堆砂泥石混合埋一齊
屋企未裝過濾水器
樓主有冇好介紹 budget 3000左右
屋企未裝過濾水器

3000可以玩枱底式。
要大既AQ5300A,4千幾升過濾,要牌子既3M ap easy complete,,要抵既AQ5300,要最平既就買3M水貨
屋企未裝過濾水器

3000可以玩枱底式。
要大既AQ5300A,4千幾升過濾,要牌子既3M ap easy complete,,要抵既AQ5300,要最平既就買3M水貨

買既話係去百老匯果d地方買好定其他地方
小弟冇咩認識
屋企未裝過濾水器

3000可以玩枱底式。

買既話係去百老匯果d地方買好定其他地方
小弟冇咩認識

3M既上亞馬遜睇下先,冇就實惠一田。
AQ系既去PRICE.COM睇,有間RE字頭,我會上黎幫你搞(其實係因為少鋪頭賣)
留名
http://solutions.3m.com.hk/wps/portal/3M/zh_HK/HK_CUNO/Main/_/Home/AP2-305/

巴打點睇哩隻
有 NSF 42 / 53 又過到鉛

筆直低又想大牌子可以諗諗。但冇左個認證其實即係冇左一個測試準則。簡單黎講即係雖然過到鉛,但水入面有幾多,隔到幾多,時效幾耐,有效流量呢D資料就會有缺失。同埋污染物唔只得鉛。

唔該巴打 細心睇先知佢係跟NSF 來Test 但無認證
我都係平平地買 3M easy LC
同Complete比過唔到VOC
但VOC 哩d 野煲水都走曬啦呱

呢隻ap2-305可以換LC同complete做濾芯,其實一鳩樣
用開DIAMOND WATER
點說服屋企人轉
同埋同樣價錢改用咩品牌好?
用緊rainlife 呢隻其實有冇效?
http://solutions.3m.com.hk/wps/portal/3M/zh_HK/HK_CUNO/Main/_/Home/AP2-305/

巴打點睇哩隻

筆直低又想大牌子可以諗諗。但冇左個認證其實即係冇左一個測試準則。簡單黎講即係雖然過到鉛,但水入面有幾多,隔到幾多,時效幾耐,有效流量呢D資料就會有缺失。同埋污染物唔只得鉛。

呢隻ap2-305可以換LC同complete做濾芯,其實一鳩樣

無錯!不過一樣既意思應該係一樣既接頭。
所以用305既我會推薦升級lc,用complete既我會推番lc平d
用開DIAMOND WATER
點說服屋企人轉
同埋同樣價錢改用咩品牌好?

如果你好有錢既唔洗轉都得。不過你要轉既,大家既價錢比較一下自然有定論。

巴打點睇哩隻

無錯!不過一樣既意思應該係一樣既接頭。
所以用305既我會推薦升級lc,用complete既我會推番lc平d

之前就係用緊 305 果時50%off 買左兩set(連接頭)都係1200
宜家升級LC 抵玩
唔該幾位巴打

之前就係用緊 305 果時50%off 買左兩set(連接頭)都係1200
宜家升級LC 抵玩
唔該幾位巴打

叻仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞