做緊濾水器公司,拆解鑽石能量水

579 回覆
436 Like 7 Dislike
想知呢部還原水乜黎 成幾皮野

最近公司買左呢部
三萬幾蚊
裝水喉個師傅都收幾千蚊
吹到好撚大
又美容又抗養化又幫傷口服原
乜撚野功效都有
有無文獻證明呃人?
話俾老闆知佢要面死撐話有益
仲逼我日日飲

呢部機有咩裝呀,夠膽收幾千
依家D人好白痴,呢樣又防癌果樣又美容
轉個頭咪又係吹下風又感冒

唔需要文獻。你只需要知道酸鹼水對人體既作用原理,你就自然會明。

師奶曰:酸質體質易生癌,飲鹼食鹼保安心。
我曰:你收皮啦,你D酸鹼得PH8~3,成日話咩食酸野有癌。你個胃D胃酸PH1架,切左去啦。拎果少少鹼水想中和胃酸調整身體?醒下啦呀姐發完夢落街買餸喇

水就係水,H2O, pH一定係7左右,點會有pH11 的水,你估外國極硬礦泉水?

皮膚pH 都係5.5左,去到pH 3 一飲就好撚酸,咁都有人信

礸石能量得covalent bond, 2千度先打得開
水份子不嬲都係納米級

真係要純水一係distilled water 一係deionized water, 同埋水入面有好多人需要的mineral, 去沙石鉛,無左水管味已經夠曬

PH11 係咪即係直接飲NAOH

NaOH 應該pH 直接14
利申chem拎u
不過呢個post 真係學到野
只係屋企冇裝濾水器習慣
諗起以前pt有個c9買還原水
做埋實驗俾我,倒茶水入清水和原水
拿!呀仔,你睇下倒去原水D茶水即刻冇咗
日日同我講飲完好健康
以前喺外國都有用Brita, 心理上好過啲
巴打 霖住入手3M啲濾水器
有無話幾多個月換一次芯?

同埋邊個型號性價比高啲

3M系一般6~9個月
AP EASY LC啦

呢款可以即開即飲?
讀CHEM都知咩打散H-bond係on99

我想問係咪真係打得散,但只係會散0.00幾秒(我都學緊野)

打得散架 你煲水變咗氣態嗰時咪算係散咗囉 液態嗰時一定有H-bond
利申 自修緊chem

用緊呢部 3000幾
1支濾雜質+殺菌 1支濾重金屬
通常都直接開水就飲

有冇巴打用緊

巴打有野問 上手裝左就個係升盤㡳,如果我平時都會煲水飲,唔理佢係咪都冇問題?通常一個用到幾耐?
好似當年有單有線新聞話呢個野賣既廣告聲稱咩權威證明佢有用既,全部都老作出黎同老屈d權威講既
淨係睇佢啲描述都知呃錢啦
知唔知enagic 還原水乜料?
可唔可以講下
我有個本身好有錢既auntie 賣依隻水機
次次見親佢就sell 部野 又做實驗又盛
可唔可以講下

原來上邊已有巴打po 左
有冇稿可以比我背下 等我下次見佢收下佢皮
可唔可以講下

Btw 用鹼性水沖涼係咪真係抗到氧化
香港食水乾淨只要屋企水箱無受污染已經可以直接飲唔洗煲
究竟呢d好定ro好?
可唔可以講下

個個發錢寒既人入去比人洗腦,同LB一撚樣,你話係咩公司?
呢隻嘢有冇任何用處
鑽石能量個部沖涼機先on 9. 過濾完出黎d 水壓完全唔夠😂
香港食水乾淨只要屋企水箱無受污染已經可以直接飲唔洗煲

大把大廈仲係用鐵喉,生銹生到梅晒
lm學野
點解咁多巴打憎fluoride
係咪因為傳聞話fluoride搞到人變蠢係政府控制人民既手段?
定係因為其他既原因
想學野
可唔可以講下

Btw 用鹼性水沖涼係咪真係抗到氧化

呀媽買哂2 部,仲係咁叫人買
屌可唔可以慳d 洗,倒錢落海
拿屋企有用開,安裝同更換都好撚貴
細佬皮膚問題冇改善過,我就百毒不侵型既
點解呀媽咁都會信有用
好想叫果班傳銷人行開d 呀
係咪好耐以前垃圾肥媽賣廣告果部?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞