做緊濾水器公司,拆解鑽石能量水

579 回覆
436 Like 7 Dislike
補番張相,四支濾芯,有咩分別。

正常係點?樓主個case是咪叫揾左笨
大踢爆
總結呢,$11500係絕對既水魚價。如果呢個質素比盡$3000,$2000買效能$1000買外型。

你地可以見到呢部濾水器入面有5支濾芯都有落珠仔,呢D珠仔係低價位濾水器常見既物料。點解會常見?平囉。
我有問題!
分6個濾芯黎慢慢由石粒沙粒到微生物其他有咩問題
如果你話佢6支都係大大粒就話
咁大粒果個filter要黎都無用....?

大粒好似係陶粒黎...
入面好多洞仔係到.
會養菌..

Secondary treatment 養biofilms 食organic compounds?
利申:文科人
咁撚貴架
我有問題!

香港水喉水邊有大粒野比你過瀘
我有問題!

咁只係香港水本身過濾左先無大粒野姐
但原意唔算無用掛
飲大呀文water 肥媽都可以變千嬅
A個碌成碌假撚咁
留名學嘢
我有問題!

但原意唔算無用掛

咁大舊野你會拎出去人在野
我有問題!

有既,呢隻叫前置濾芯,係入濾水器前既一舊海綿,作用係隔沙石鐵。圖中呢舊只係裝左2分鐘
LM
我有問題!

有既,呢隻叫前置濾芯,係入濾水器前既一舊海綿,作用係隔沙石鐵。圖中呢舊只係裝左2分鐘

咁快污糟

大粒好似係陶粒黎...
入面好多洞仔係到.
會養菌..

Secondary treatment 養biofilms 食organic compounds?

養魚黎講呢d會養硝化菌
將氨轉化為亞硝酸鹽再轉硝酸鹽(毒性比氨低很多

氨就係黎至魚ga 屎屎尿尿

唔知點解佢要有陶粒啦
可能唔係為養菌
仲有冇咩出名廠牌可以講講
例如amway個隻
想知真係勁的濾水器係點, 其實一兩碌都得?
我有問題!

但原意唔算無用掛

唔,其實水喉水係會有大粒野,但唔係「水」有事,係「喉」有事。制水時D鐵會銹呀,洗水池有沙石呀。
你可以去你屋企個水龍頭度,拆個濾沙咀出黎睇下
LM
我有問題!

但原意唔算無用掛

唔,其實水喉水係會有大粒野,但唔係「水」有事,係「喉」有事。制水時D鐵會銹呀,洗水池有沙石呀。
你可以去你屋企個水龍頭度,拆個濾沙咀出黎睇下

咁你又岩
留名學野
留明
Instapure 果d裝落水龍頭出水口既有無用?

大粒好似係陶粒黎...
入面好多洞仔係到.
會養菌..

養魚黎講呢d會養硝化菌
將氨轉化為亞硝酸鹽再轉硝酸鹽(毒性比氨低很多

氨就係黎至魚ga 屎屎尿尿

唔知點解佢要有陶粒啦
可能唔係為養菌

。。。以遠古礦石製成 Diamond 200 天然能量陶瓷珠分別裝置在 B、C、E、F 四個濾芯之中, 配合奈米銀活性碳及其他天然材料,複製古代天然、清澈、無雜質的礦泉水。 

嶄新鑽石3000陶瓷珠
全天然遠古能量礦石,令水質清澈無暇 其中,濾芯內的 「 Diamond 3000 」陶瓷珠裝置在 D 濾芯之中,是確保最佳水質的關鍵。 

Diamond 3000 陶瓷珠內,含有純天然的礦石成分。這些遠古礦石具天然磁能,可活化水分子及提高水內含氧量。 

並有多種人體不可缺少的微量元素如鎂、鐵、鉀、氟、鈣...等,令水調節至接近人體酸鹼的弱鹼性。 

WELL!REALLY?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞