Router路由器 集中討論區(21)發問前請細閱置頂

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
呢條線硬唔硬身 可能係假線
不過cat6假線聽得多 5e少聽
10年前裝100m嘅線,唔知關唔關事
Netgear rax40 同牙石ax3000 應該揀邊個?
各位router區巴打
新年快樂
身體健康
Router無鑊氣
換啦咁 小小錢
must be asus ax3000
想問下個差別係邊度,差價都幾大下
有留意開呢個post
就知道rax40幾伏
請問Ac68u 用緊BB1000
開始唔係咁穩定 要重開個速度先正常返
最奇怪一樣嘢
屋企電視係有連soundbar + 個低音箱
如果電視連5g 個音箱會成日斷
連返2.4g就冇事 但一開頭個時係唔會咁
請問有咩辦法?
都有睇到既,所以唔敢買
其實我屋企得100mb上網,10部機上網,買ax58u會唔會多餘
ac都夠用
諗緊買RBK40
宜家用緊1000m pccw,
想問如喺部機隔離做wifi speed test
正常喺唔會有866Mbps?
減半先正常?
我iPhone 11 pro max 係正rbk40 router 前面
收到盡600mbps
各位巴打新年快樂 遲左唔好意思
我7plus係rbk23前都係收到盡都係5xx
謝2位
見宜家特價,咁要入手
我都用左年幾 做orbi打手都幾耐下
屋企500-600尺左右 router放係主房
房同廳之間係主力牆 有一部電視 兩部電話加一部Macbook 有時會有屋企人黎多4-5部電話連
想問咁細係咪唔洗用到mesh wifi?
依加睇緊ac68u/ac86u邊個好啲?or有其他好用的
用緊hkbn 1000m
用緊linksys 高通冇乜問題
比68u 博通好太多

想請教咁多位巴打,二千左右筆直有咩選擇,router可以放廳近走廊位,唔會拉線既情況下,一隻router定mesh好
高通最新個粒u 好勁 2.2GHz 4核,Velop 同orbi AX mesh 都用佢
一隻過都得,筆直$2000 就linksys ea9350
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞