Router路由器 集中討論區(21)發問前請細閱置頂

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
比多少少ea9350
mesh一定要一set㗎
建議一定要true mesh 姐係orbi/ velop等等
唔慳得
因為用extender會減速
唔建議aimesh
明白,唔該晒巴打你
今日終於由hkbn 100m 轉左去 網上含1000m ,舊router 上限100m 所以要轉,想請教各位有冇啲好推薦? 屋企500呎左右,modem 擺我房,中間隔住成個廳先到第二個房。
筆直預800上下
唔該
今日買完rax80返屋企熄modem插線 開返個modem就撞左係咁閃 LOT同PON就唔著聽日有師傅整 冇得試ax有幾快
調轉想問下 單router 無天線 邊款最靚仔
麻煩晒
Velop ac2600 會唔會有哂2.5G 同5G 俾你揀黎用架?
分返SSID 要手動禁出嚟
原本係mixed 埋
留名,毒c想學野
你做乜比個伏我
Thanks 巴打
問多樣野,我而家用緊個Router 2.5G Wifi 速度慢到load 唔到野,但5G WIFI 速度又正常 ,係2.5G果邊換唔同channel都係咁,應該點搞好???  
巴打們 早排入咗 asus ac86u擺廳, 放wifi 連電視

廳有部電腦, 想行wifi 連埋, (本身用緊隻舊手指好慢)想買隻新wifi 手指做接收
有冇好推介? 預500內.
想問下 我用緊rax80 電腦用緊intel ax200 收5xx mpbs算唔算正常速度? 點解好似同以前用ac86u行ac一樣速
之後用ip11試都係差唔多 我見人地行到800+Mpbs

adapter speed寫2.4gbps應該就冇set錯野用緊channel 48
小米mesh點睇
垃圾
請問用緊AX3000
喇叭行WI-FI連ROUTER
但係IPHONE AIRPLAY落去就勁窒
係咪我ROUTER SET錯野?
靜係跟頭PO改左2.4同5G個頻寬同頻道,無改其他野
Y
屌米本身就垃圾仲要why ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞