Router路由器 集中討論區(21)發問前請細閱置頂

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
煙條u 垃圾黎
就算iphone接收modem都係無眼睇
上網查左係intel U
再望返U既順序.....

買返用Broadcom既算
我想知代理會點處理隻垃圾AX40?
有冇得換第2隻?我上網睇過勁多人拎去換幾次結果都係一樣
Intel 係死證 點換都係咁 換個第隻啦
頭先打去代理問佢叫我上去換第2隻,唔知有冇得要求換過第2款/加錢換隻AX80?
唔好買RAX40
已中伏
買返黎已經有問題
intel u一世blacklist
rax 120冇160mhz俾我揀
咁急玩WIFI6做乜
用緊iphone 11 pro又要換咪諗住換隻最平嘅玩下,點知垃圾到連用都用唔到,暫時用返隻r7000頂住先
惗緊RT-AX3000定RT-AC86U 好,價錢又唔差好遠有無巴打可以比比意見 (比較喜好 ASUS)
已入, 510$ 謝謝
希望啱你用
推一推
睇你想要範圍定新技術速度
範圍大就ac86u 速度就ax3000
唔該巴打先,咁買AX3000啦
巴打點解我部ea9350 個wifi時不時會斷線?

唔知你有冇呢個問題?
好少買電腦野 打算買ax3000 想問去邊度睇最好?
黃金
唔該
唔想手足再俾黑警屌完鬆入黎睇!! 4個必用 apps
https://lih.kg/1845320

借個位嚟

請大家幫手正評,lm,避免沉底
想問下如果我廳要買部router俾1 x 電腦+全屋wifi,再有一條線入房,到房要再用另一部router分 1 x電腦 +1 x ps4,呢兩部router 加埋budget around$2500,有無咩推介?
router+switch 咪得,除非你間房收唔到信號
想上AMAZON買隻ROUTER用
暫時睇中左隻NETGEAR AC1900
但係AMAZON上面見有兩種
想問2隻有咩分別

https://www.amazon.com/-/zh_TW/dp/B07C65K9H9/ref=sr_1_1?fst=as%3Aoff&qid=1580886704&refinements=p_89%3AASUS%7CNETGEAR&rnid=2528832011&s=pc&sr=1-1&th=1
一部R6900P, 一部R7000P
唔知邊部好D
好似2部都伏
r7000 冇p 就掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞