Router路由器 集中討論區(21)發問前請細閱置頂

1001 回覆
20 Like 1 Dislike
Ac86u同AX4應該點揀
用緊網上痕500MB,屋企細,多devices連
ac86u for sure, rax4 is rubbish
40 20除左size同lan/usb頭之外仲有咩唔同
aimesh唔好用
Velop ac3900
用緊有線
因為我個區得有線同網上行 都係100mbps
Wifi打 大ping係常識黎啵
要插返線較佳
就係插住線打 係有時會上到100幾ping
我諗下先
主機插lan 射訊號出子機
子機出lan去打機?
主機插LAN 其實有無d setting 係要set 之類 會有幫助
咁應該唔會咁大ping
可能係isp連去game server問題
想問下ax router冇得揀160Mhz = 冇呢個功能?
已買AX88U
R7800升級上去
是咁的,想玩wifi6有咩選擇?
而家用緊86u
Linksys MX5
用緊icable,想問問set up 新ASUS router時候,佢叫填ISP email,係唔係要填番Icable 果個定係點填都唔重要?因為依加紅燈左
屋企 HKBN 100M
是咪求9其算
我都想問, 56u係4核, 3000反而得3核

想請問一下上載快過下載係代表咩意思呢?
我係用iphone接Wifi test的

但Satelite用lan落pc只係錄得3-4百Mbps下載速度。。

用緊hgc 1000Mbps plan

Thank you!!
86u 定 rt ax3000好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞