藍牙喇叭討論區(3)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
無線黎講devialet邊有對手
不過你用一隻同人兩隻比點比

係時候儲錢買另一部
望多次標題,然後出翻去隔離po啦
Jbl多數都係得低音好,中高音比較濁。
利申Anker motion+ stereo mode開心使用中
其實有見到標顯
但搵唔到隔離po
依加搵到啦 原來沉左低
唔好意思打擾~
用緊b&o m5, 嚟緊搬屋無位擺, 想放咗佢
係邊放好?carousell?
買咗Anker Soundcore motion+
但發現用bt連唔到somy android TV...
load勁耐都搵唔到個喇叭
有冇方法解救
用iphone連到的

謝謝
http://community.anker.com/t/soundcore-boost-no-connection-to-tv/54143/22

自回
原來外國一堆人有同一問題
2017年已經有人問
到2020都未有解決!
Anker原來咁垃圾
想入手個藍芽pc speaker
筆直1000左右
點睇soundstick iii?
有無bass靚得黎唔會蓋過人聲既喇叭?
係咪買可以set bass高低既最好
$5000內
其實而家買Harman Kardon aura3 好定買番soundstick wireless? 後者平幾舊 但音質邊個好啲?
買左隻marshall stockwell 800蚊左右粗用,設計同低音都ok
soundstick 根本overprice
amazon jp 入左隻 Tribit MaxSound Plus
希望聲音交到功課
入佐隻強國漫步者S880, 有冇青用緊?利申, 唔係特別鍾意大陸野, 但呢個價位好似佢做得比較好
想請問:
如果想買藍牙喇叭,$4500內

本身都睇左Bose 500同B&O M5,都係覺得B&O M5係好d, base強得黎又清。

但又覺得M5都出左一段時間,唔知有冇差唔多budget既Speaker可以推薦?

P.S. 自己唔係好熟悉,所以想請教下,再去試機🙏🏻
想出個speaker 粗用
暫時睇緊Marshall action 2 同UE boom 3,
個價差一截音質都好似差幾遠?
action 2入水貨都要千四
Boom 3等多陣u offer做緊5百幾6百
有無ching玩過呢兩款比d建議入邊隻
用緊兩隻 一隻Marshall acton 1 , 一隻acton 2
兩隻講真分別唔大
不過性在外觀幾靚 聲都唔算差
見到豐澤賣Marshall stanmore 2
DBS信用卡65折
新手想問下 呢個model 係伏定點?
$800 內便攜式藍牙
有無好介紹
通常都係攞gym room 大約 100呎倒

希望少重低音 / 平衡都okay
琴日行過百老_ 買左隻ONYX STUDIO 5
銀聯 $909

幾有驚喜
放咗未啊巴打?呢隻好好聲
https://www.amazon.com/Cambridge-SoundWorks-WaterProof-Portable-Bluetooth/dp/B07NDPGH55?ref_=ast_sto_dp

呢隻同價位仲有咩選擇?
另外ONYX STUDIO 5 同呢隻比較 又邊隻好D?

諗緊比多少少 係百老匯直接買ONYX STUDIO 5好 定係美森買OONTZ好
最近想換下新野 換走宜加個marshall Kilburn 2
但睇親Harman kardon studio 5同aura3 都無佢咁好
買左Marshall Uxbridge,外型幾討好同埋夠細部,試左音質都唔差
但係個Marshall voice app connect極都connect唔到
依家搞到要用google home去控制部機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞