藍牙喇叭討論區(3)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
#324。178毒丁。2019年12月14日 20:04:21
Xb01同冇升級冇咩分別
Budget 幾多?
百零蚊
筆直太低冇乜討論空間
百零蚊不如買大陸牌子??
幾個月前ssp買左隻喇叭200有找, 買齊一對仲有得玩TWS
上TB買一隻可以平50幾蚊
300得唔得
多好多選擇
藍牙喇叭討論區(2)
https://lih.kg/COoxFU
house of marley get together mini 好唔好
用緊edifier e25hd ,
完全唔明點解駁藍芽好聲過有線。
本身諗住notebook soundcard太廢,
但駁電視有線既聲都係同藍芽差唔多。
明明應該有線好聲d.
Btw 呢部野應該買隻dac配好定比錢買過隻喇叭升級算。
metoo 用藍牙駁耳機感覺好聽過用線
Ue Boom 2正
想買一隻PHANTOM REACTOR, 主要房用, 聽歌睇戲, 唔拎出街

想問下仲有冇藍芽喇叭質素可以接近或者超越PHANTOM REACTOR???

因為都成一萬銀, 仲有冇其他推介
我而家只係用緊Harman Kardon onyx studio 3
我凝住佢得單隻蛋 唔知左右聲道會點
心思思kef ls50w/ lsx
岩岩入左隻Cambridge audio odb2 soundbar玩下,但唔知點解,係youtube聽歌時,個subwoofer有時會無左bass...個感覺好怪,個感覺似conmection問題,有無師兄知會唔會關部android tv啲進階設定事?
我未試哂其他,晏啲試埋睇Netflix睇下會唔會突然無左bass...
解決左了,原來係個wifi太近個subwoofer影響個藍牙
iloud mm路過lm
聽廣東歌買咩好 budget400-600左右
Marshall個牌子點?
見大牌,但無乜人講咁
之前嘅post有巴打介紹過呢隻

上個有巴打推介anker,不過唔係好記得咩型號
買左隻Hartman onyx studio 6
返去試真d
試過Anker motion + 吹得太勁
Same
屌喇星諗住買motion+,聽完demo覺得麻麻滿意(無set eq)
嗌老細推介隻高一級別,聽完onyx studio 6番唔到轉頭,d聲真係爭幾遠,$1399貴幾舊+大隻幾倍都照殺

3kg預計到擺背囊拎出街攰到仆街
有冇500蚊左右既打機用喇叭推薦
唔聽歌 有立體聲better
我放係屋企聽歌睇戲用咋
Btw我買1499
有有巴絲用緊Sony XB40 / XB41?
拎兩隻去廁所, pair up stereo, 一邊爆石, 一邊J-Rock.........係個好爽玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞