藍牙喇叭討論區(3)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
而家sony新出果d全撚部垃圾黎
個bass勁重,聽唔到聲
早3~5年出果d就好好 真係又貴又靚
b&o水貨係唔係全球保?
上網睇過有人可以係官網搵到叫人收機做保養
有無巴打有心得?
想買隻a1 2nd水貨
Soundstricks 4 勁正
張檯有位真係要買佢
床尾得17-18cm位
而家用緊onyx studio 3,幾滿意但壞咗…
諗緊升級 Kef Egg Duo 定 Hifi Rose RS301 好
有冇咩好推介
如果Marshall action 2 vs soundstick 4 vs aura studio 3 應該點揀
Phantom reactor
聽女聲有咩推介?
唔洗重Bass
Thanks
我隻b&o a1用咗2年啱啱過咗保養
今朝無啦啦想用嗰時
發現部機d掣全部無哂反應
於是打去代理問
佢話過咗保養期俾錢都無得整
剩係話可以攞部舊機俾個9折買部新機
完全無意欲再買b&o
有無其他2k內喇叭可以介紹下?
2000 藍芽喇叭 聽歌睇戲50 50
有無推介?
本身用緊b&o a1 當電腦喇叭用
依家心思思想買個新既
諗緊aura 3 vs soundstick 4 vs b&o m5
好難決定
仲用緊隻 SRS-ZR7,好好聲
巴打們好
請問first champion fa350 好唔好?
行過見減價$299
想問 二簡一 s880db 好d定eris e3.5 邊隻好? 唔該晒
Default 開左extra bass, 關左就正常番好多
自己個Sony SRS-XB30終於rip o左 2015年買, 算係o甘, 得閒先睇o下有冇心水價錢合理o既, 用住對 XB12 pair o左stereo 聽住先
17年先係, 記錯
預幾錢到?
多數買番罪大XB43, 等美馬有冇特價或者香港減價, 佢有LDAC 好好多, 我有DAP可以用LDAC
頭先睇完"派屎dot com", XB43 1300平o左好多, 過兩日出去執個返o黎先

Thanks
前者我有對, 千零蚊OK幾好, 不過呢的唔係"portable bluetooth speaker" , 預你駁電腦或者電視機, 要離牆有8"~10" 空位低音先會好o的, 低音反射窿o係背後

RasPi 安裝Volumio/MoodeAudio/PiCorePlayer 插喇叭USB就係微型音響, 好過買微型音響

後者未用過
罪大XB-43送到,LDAC穩定度高過舊XB30好多,以最高音質LDAC 990kbps 連接,聽哂成個專輯lag咗1吓咁多,以前lag到用唔到,要用LDAC 標準660kbps 連接先得,閂咗Extra Bass同燈光效果,以Live Sound mode播放非常OK,有Android電話/DAP用到LDAC,一定要用,聲音比iPhone 用AAC連接自然得多,而且細節多咗嘅

多謝上面巴打個code,1189抵玩

變咗1490了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞