藍牙喇叭討論區(3)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
GO3 冇, 貴成嚿水咁滯,不了
去睇吓JBL GO 2同GO 3分別

https://seekingtech.com/jbl-portable-bluetooth-speakers-go-2-vs-go-3/

但GO 3反而閹咗 HFP 1.5 & HSP 1.2 , 意味住GO 3有電話打入嚟,唔可以用喇叭播出對話

藍牙耳機規範(HSP)– 提供行動電話與耳機之間通訊所需的基本功能。

免手持裝置規範 (HFP)– 在 HSP 的基礎上增加了某些擴充套件功能,原來只用於從固定車載擴音裝置來控制行動電話人機介面規範 (HID)

我就咁睇spec, 估佢聲音冇乜分別,藍牙版本就GO 3新,派屎dot com報價GO2 180, GO3 289~299,睇個人喜好啦
marshall emberton同sony xb33 諗緊~
如果xb33有3.5就好了
想問大家harman kardon aura studio 3 定soundsticks 4好d
如果想bass重d, 兩隻係咪差唔多
XB43有, 俾多少少
有冇人知邊到有marshall emberton黑金色買
見到到都係得黑色
但唔太potable
有諗過買2隻43 駁電視
但咁既價錢不如買soundbar

請問有冇巴絲知fire tv stick 可唔可以連藍芽喇叭?
冇fire tv stick,唔清楚,sor

我諗電視用有位嘅話買soundbar好啲
本身都有諗~但電腦枱無咁大:(
其實marshall stanmore II 幾錢入手好
啡色好靚但又好似成日無貨咁
Miss 左 果次免運埋?
咁我都係等下先
muvo play 點睇
好似幾大聲同唔拆
想問下XB01 邊度有200樓下賣
price. com見全部都220+
加咗價?

去新高登間紅葉書局有水貨,之前見過170, 而家唔肯定
有冇人用過lanchiya mk40?
Sony新個d款係咪無晒aux in
新手想買youtube audio lag可以點fix定無得搞 早幾日買咗隻M5但連電腦睇youtube會有audio lag... 有無得fix
新手想問youtube audio lag可以點fix定無得搞 早幾日買咗隻M5但連電腦睇youtube會有audio lag... 有無得fix
最貴嘅XB43有 冇aux真係要諗諗,DAP/DAC有lineout出,喺屋企用唔會搬嚟搬去我會駁線
Sony XB23 有SBC, AAC, LDAC codec,macbook pro用到aac, android電話用到LDAC,聲會好過用SBC ,8嚿水有找,上亞馬遜同派屎dot dom格價

amazon做特價時會好平,見過46X港幣,咁就寧願水貨,好少壞
有無ching 用緊bose 隻home portable speaker , 有你評價?
貪佢唔洗長期插電可以沖涼拎入去聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞