藍牙喇叭討論區(3)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
Sonos Roam香港代理食水深到呢
IKEA 同 Sonos出嗰隻做緊840,噚日去嚟,唔知係咪Roam
XB12有bass, 我有一對美馬特價買,每隻3嚿,立體聲pair OK嘅

JBL我有3個,go2 , clip 3同Tuner FM, go2差過罪大xb01, clip3 差過xb12, 唯獨最好係Tuner FM, 收音機收得好好,聲壓夠,500呎屋拖地開住四處都聽到
賣幾多錢?
唔係嗰隻 有隻新出藍牙便攜嘅
香港賣成$17XX貴美國成400$
數數吓自己買咗好多個藍牙喇叭

Sony SRS-XB43, XB12 1對,XB01, JBL Tuner FM, Clip 3(買嘢送嘅),GO2
唔洗諗直接flip 4
一定好過前者
個人覺得除左頭兩款,其他音質都
點解買咁多?
買咁多
通常特價買,見平就買,有啲特定用途,XB01主要旅行用,酒店瞓覺開睡眠音樂

JBL Tuner FM方便聽收音機,唔使靠網絡
有冇巴打買過水貨Marshall emberton
我都考慮緊😂見到水貨最平$660
唔知JBL flip 5同Marshall Emberton比較點樣呢
不過覺得貴所以考慮緊呢兩款又或者平啲嘅Sound crush m7
有冇人用過覺得點呢
睇完你個網址虛驚一場 以為再平啲都有😂

Carousell最平只係$560 有幾間都係
諗住買個去露營用
jbl flip5 / ue wobderboom2
前者音質靚d但唔係360又圓柱無得掛背囊
後者音質差d但有360
有無師兄可以比評價
如果睇YouTube啲評測 好似UE嘅喇叭就算boom3啲聲都係會矇少少😂唔似JBL咁清晰 唔知關唔關事佢360啲聲入唔到mic呢
最尾都係買flip5算
音質差emberton少少
但係戶外用 張就下就算
因為價錢平成半 冇得輸
我覺得creative muvo 低音幾好聲
但人聲唔出
算唔算木耳?
Marshall Emberton水貨Carousell最平$660🤔
不過我都覺得貴
咩係木耳🤔
有隻差唔多樣嘅Sound crush m7考慮緊🤔我睇YouTube冇呢兩隻嘅比較評測 不過好似覺得m7低音勁D咁
問過啦 都唔賣
呢家最平都880
有幾間都賣六百幾喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞