藍牙喇叭討論區(3)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
巴打係邊買❓真係出面大鋪都唔見
我個陣係岩岩出就買
個陣間間大舖都有 宜家唔知了
我諗住擺廳電視櫃, 對住sofa 4-5呎左右
客廳唔大一百呎多啲
250應該夠
佢本身都幾大聲
我擺房 屋企無人先開50%左右
有人開30-40%
250 我有啲縑大隻, 同埋一舊過, 我想兩隻150 pair做2.0玩
Budget 1-2k, for 200呎左右area 聽歌,用iphone 連,有冇推介
Harman Kardon Soundstick 4 好似唔錯, 有冇巴打有評價
想問下買兩隻有冇 stereo pair? 同埋連唔連到電視
同 aura soundsticks 又有咩分別?
想問下 onyx 6 可唔可以同 onyx 4 pair for stereo mode?
想問下有冇portable 既又可以一對 stereo 既speaker 介紹下?budget 3k

Search 過 onyx 4可以,但好似有d 舊, 唔明點解 onyx 5, 6 唔可以一對做stereo
想問下有冇電腦用soundbar或者類似soundbar設計嘅矮身長條喇叭?
用嚟打機睇戲
500-800左右
JBL Flip 4 同 Flip 5 如果靜係睇 sound quality既話邊隻好啲?同價位仲有冇其他推薦?
Creative / nakamichi
而家有隻JBL Flip4
大家覺得買多隻做stereo好定買過隻Harman Kardon Aura studio 3好

最後揀左 天龍home 150組對2.0
音場同分析力都唔錯
有冇藍牙喇叭係有內置收音機?
睇過creative chrono係有不過個外型係方幾唔係幾喜歡,想要窄身長條型幾
budget $500內有冇推介?如果防塵防水聲又OK幾可以$1000內
想買隻踩單車時聽下歌,500 樓下, ue wonderboom 2 之外有無其他recommendation?
thanks
有, JBL Tuner FM, 會out 少少budget, 預多1嚿水,我都有個白色買咗年幾兩年

https://www.price.com.hk/product.php?p=379519
漏咗講呢個唔防水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞