藍牙喇叭討論區(3)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
之前個優惠做完啦
好彩快手
想買隻喇叭擺喺廁所聽歌用, 睇中咗3隻
Wonderboom2, Flip 5, Boom 3
咁多位師兄覺得邊隻最好? 或者有冇第二啲好介紹?
唔該晒
咁啱我又係睇中呢三款想問下意見😂
個人鍾意bass重D
上網睇咗啲Review
好似話Flip 5個Bass最重, 但係佢係Mono, 無Stereo
Boom3出咗咁耐又唔係好想買
Btw SRS-XB23點睇上網有啲人話好 有啲人話差
我睇咗啲YouTube評測片 Sony xb23本身都係我其中一個選擇 不過睇完評測發現佢低音係得勁少 不過中高音就比其他喇叭清晰
我就諗緊個360度嘅聲會唔會正啲呢 我覺得UE個樣幾吸引 圓柱體加減幾型 雖然評測啲聲就冇flip 5咁清晰 唔知會唔會係因為佢360度出聲所以冇對住mic呢
Btw有震膜嘅喇叭我可能會成日多手㩒下佢😂
睇你喺邊度聽歌多
如果要拎出去露營同一大班朋友一齊聽歌
咁360度出聲就最重要
但係如果唔係 你普通自己一個喺屋企聽其實唔太需要360度
望住個震膜郁嚟郁去好正
Wonderboom 2 三百零蚊真係好抵
但係我諗我最尾都係會買flip 5
我一般屋企聽 反而覺得室內有360度好D喎 因為牆可以反射
https://youtu.be/5VYQsan6N-E
好似係YouTube睇每條片都唔同感覺 可能每個人支mic收音都唔同 呢條片個分別勁明顯 jbl flip 5清晰過boom3勁多
其實UE個設計真係好靚😢不過好似jbl flip5清晰好多咁
我又突然間睇到樣嘢幾靚 一陣睇吓評價先 Creative MUVO Play 細喇叭有震膜
嘩 同Wonderboom 2 咁似樣嘅
啲聲反射完唔會有distortion㗎咩
應該唔會啩 室內有牆反射先可以真正聽到360度🤔Apple嘅HomePod介紹都係話高音會射埋牆先再反彈
jbl clip4 定 soundcore mini3好?
JBL Clip 原全冇bass
Sony RA5000/3000係罪大系列最強藍牙喇叭,出冇耐
點鮮係最強?
Sony 藍牙喇叭目前最高型號,比XB43功能多,唔止藍牙喇叭,仲係無線喇叭,RA3000賣2400,5000要4千幾

https://www.youtube.com/watch?v=NE0ZntwvWUw
巴打 有冇邊隻好d?
預幾錢,幾大?
500咁上下
我睇過soundcore mini 同 xb12
上YouTube聽 都係clip算好
係YouTube聽clip 都有d bass
或者flip 4會唔會好d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞