藍牙喇叭討論區(3)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
我岩岩先收貨
岩岩好一個月
唔係為左HSBC APPLE PAY 果$450回贈 + HSBC RED 我都唔幫襯誠哥

BTW, 買完一隻蛋會自動鳩痕想買第二隻
想問唔同嘅aux線有咩分別?
買兩隻就寧願買ls50 w2算啦
如果ls50 w2 有佢咁細我都買左

40呎房用緊一對95 db 做喇叭真係有d浪費
個電腦mon 內置喇叭比較弱,
想買個藍牙喇叭放枱面替代,
但長期插電係咪好快會瓜柴?

書架喇叭大個左少少唔係好夠位放。
想買隻露營獨木舟玩水戶外用,
係唔係最好選擇jbl flip5?
Flip 6幾時出
仲想問淘寶有冇抵屌之選都係防水戶外用
11月頭 外國出先 但唔平
Sony JBL 有幾款防水200-300
抵屌過淘寶啦
想問有無D可以一次過連4,5隻既藍牙喇叭
有無介紹
好多都得喎, 一堆喇叭一齊響係咪咁? Sony有party chain

https://helpguide.sony.net/speaker/srs-xb43/v1/en/contents/TP0002741521.html

其他自己搵搵
睇嚟豐澤想散貨
雙聲道 同單聲道差好遠
BTW 個bass 係咪 好震撼?

1. 雙聲同單聲差好遠 但係一隻喇叭一皮
2.睇戲好撚正 d bass 做到戲院既喇叭效果
3. 聽流行曲真係幾好聽
4. 連電腦一定要科水買條靚d既光纖線,聲真係差好遠
5. 仲細隻過lsx 而又有咁既靚聲
6. 一個app 控制喇叭 唔洗有唔見遙控既煩惱

缺點:
1. Bass 真係太勁
2. 兩皮夠你加多少少上ls50 wireless 2
高音差好遠
3. 有細路仔真係要小心 左右一齊禁粒波=玩完
想問xb23定flip 5好?
主要聽開classical music,可能都會用嚟connect iPad/Macbook睇Netflix
如果有差唔多價位嘅speaker推薦都可以
兩隻都係bass向
點聽classical.....
想問下2K筆直內有無咩推介,平時聽開POP同ROCK,會喺OFFICE焚歌唔拎出街,防唔防水無所謂,最緊要夠BASS
有無巴打知道harman kardon aura studio幾時會出第四代 睇啱aura studio 3但係睇番年份好似就出第4咁
ching
你用RA3000係聽歌
定會當電視喇叭咁用?
有冇ching 試過Marshall emberton?好似啲聲正過JBL and Sony?
巴打!請問你哩部係咩 mp3 player ?
平價DAP嚟,行開放式Android系統,最高解碼192/24bit,藍牙可以發送或接收,支援LDAC, aptX HD, AAC等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞