藍牙喇叭討論區(3)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
大家點睇JBL Link Portable想平平哋買個智能喇叭玩吓擺房 聲係咪好過HomePod mini
有冇人用sonos

買左隻move真係好正,係屋企聽歌,攞出快去開p又得

係衰在冇得連電視睇戲。
想問一下各位有冇呢個問題。

我買左個Fender Tour 耳機,不過講電話果陣帶住係人地聽唔到我講嘢。要將左邊果隻耳機放到嘴左右講嘢先有聲。有沒人幫下我
想問巴打們點睇bose soundbar 700今日見特價 連埋bass買萬二有找 但唔知呢個價錢有冇更好選擇
有冇巴打用緊BOSE portable home speaker 值唔值
JBL flip 5同Marshall Emberton比較點樣?
唔該想問600-700價位 喇叭邊隻好 冠
多係空礦地方用
Marshall同lv有咩推薦?
3000$budget
Sony 官網發佈新一代藍牙喇叭 SRS-XB13, 係XB12後繼款式

https://www.sony.jp/active-speaker/products/SRS-XB13/

2021竟然唔係使用藍牙V5.0版本仲係4.2, 有啲奇怪,支援SBC及AAC codec,同XB12一樣可以兩隻Pair 做立體聲

唔覺同XB12有乜改進? 除咗外型
如果Marshall Acton 2 做電腦喇叭會唔會好怪?
最主要中意聽英倫野,但會打下機,睇下片咁
唔怪我就係acton 2用家
香港都多咗好多人用marshall, 成日喺ig都見到佢啲廣告
我都有唔少frd買咗擺屋企聽歌
電腦插aux線, 手機用bt, 正到爆
我打機睇戲都用佢
槍game要用7.1就用返耳機
Marshall Acton ii $2xxx
大小適中
咩都唔識行入誠哥到俾人sell買咗Sonos Roam
返去用覺得真係幾正終於唔使再聽電腦內置個垃圾speaker
有冇用過Acton 2 voice with google assistance ?
其實做唔做到Spotify steaming/ Netflix streaming ?
發覺都好似無咩人講Tribit 呢個美國牌子既喇叭
反而外國幾多人用,又平又幾好聲

Tribit stormbox micro
https://youtu.be/O9IErd6nShc
Tribit stormbox pro
https://youtu.be/HXtzczKLqL0
有測試佢最新旗艦strombox pro開盡volume會有可怕嘅popping sound,唔知係咪拆聲?睇Spec就幾好,起碼有aptX

https://gizmodo.com/tribits-versatile-long-lasting-new-bluetooth-speaker-h-1846639535
大家點睇JBL Flip 5同埋Anker soundcore flare 2?
想問Harman aura/ Sonos roam/ Sony xb43推薦邊款
上面3款聽過都ok 但諗唔到最後要邊隻
如果2k筆直 唔拎出街 請問有無咩好推介?
暫時睇緊sonos one同sony SRS-RA3000
有冇喇叭for 主聽歌 次打機 2000-3000 budget推介

For 電腦用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞