藍牙喇叭討論區(3)

1001 回覆
8 Like 6 Dislike
好似唔同價
平嘅wonderboom 2其實唔差
不過講聲就flip 好
Marshall action2 點睇?
Acton
我自己覺得wonderboom 2一係唔買 一係一對咁買
如果真係得$500就flip啦
我係一對,果陣hktvmall 7折劵買,折完560一對
不過我發覺其實一隻都分到左右發聲,佢係前同後,你擰側放就ok,當然兩隻正好多
佢係一隻有2組 所以理論上分得到
兩隻又可以玩真stereo
Jbl link系列聲係咪差啲?其他個款麻麻
Jbl charge 5同 flip5大唔大分別
唔大 charge 大聲d, 你場地大既地方播就岩用

好似11月就出flip 6, 唔怕貴少少既同等得下既可以買flip 6
想問下咁多位師兄
請問有無邊一隻智能喇叭好用?
我自己睇中左google nest audio
見到佢嘅功能都幾多下 唔係剩係播歌

我預budget都係2千樓下 麻煩哂師兄
我想問下bose soundlink revolve定marshall emberton好D?
同埋係carosell賣個D信唔信得過?
Emberton 同 acton你果時點揀
Sorry I mean stanmore 同 acton
5000 內擺房邊隻好
2000樓下有咩推?
5000買2CH嘅喇叭好過,如果唔使拎嚟拎去嘅話
會唔會帶出街? 或者係屋企都唔會固定擺放?

固定擺放係喺屋企一個位嘅話,等美馬特價免運費99.9鎂買Belkin soundform elite, 有airplay 同藍牙,可以連接Amazon Alexa

google assistant同Chromecast audio就香港買行貨

仲可以叉電話電

利申:有美馬水貨,擺書房,好聲,C/P值高
有推介嗎?
thx巴打 我固定擺喺屋企一個位 當notebook喇叭咁樣用
去買對Kanto YU6或者 YU4, 本身有藍牙,支援aptX,用iPhone嘅話去美馬買個Belkin soundform connect airplay2 接收器

亦可以買個DAC例如ifi zen dac, iPhone用camera kit可以玩到apple music hires , Android OTG 都得,或者直接駁電腦/notebook

加埋唔過5000

自己上旋轉拍賣,派屎dot com格價
等10.1派埋個消費券去買個喇叭返黎
2000budjet
主要係for 屋企播下歌
出去攀石播下
有冇巴打推薦
Budget 大約2k
多數放係屋企駁電腦用
依傢先買iloud會唔會太遲?定係s880db都夠?
平時中日英都有聽
終於買到marshall emberton白金色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞