『薪火post』BNO續期資訊 (71) 2019年BNO有效護照數量爆升至248,000

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
理解唔到UKPA, UKPS, IPS or HMPO 同PASSPORT OFFICE HK 個分別咋...除左字面上...
Passport office hk 咪other囉 有咩咁難明
UKPA, UKPS, IPS or HMPO都係英國護照署
係唔同時間嘅名稱

PASSPORT OFFICE HK , HKG係海外英國護照簽發機構
唔係UKPA 唔係UKPS 唔係IPS 唔係HMPO
咁咪即係others
今日先黎連登出post問情況,即刻收到佢sms...
多謝連登罩一罩
其實你知唔知Other呢個字係點解?
DHL SMS先講喇
hmpo 通常幾時先會轉收到 documents 既 status? 12月3號 hmpo 簽收 而家都未轉 status
對唔住,借個位宣傳一下。

[ 國際戰缐 ] 歐洲巡迴展覧團隊眾籌!
https://lihkg.com/thread/1768712/page/1

終於搞店
恭喜🎉
我1日就轉status
我老豆個case係196x年宣誓係香港出世,夠18歲就拎成人身分證,無拎過CI, 咁算咩身份
我2號收,4號轉左
CUKC > BDTC
下星期一到香港, 申請文件同BNO 一齊番黎
有時唔想講都要講
Other 都唔識 不如唔好申請
勁快
我2日

原本以為Lost case 搞好耐,點知好快就approve左
多謝薪火post
小弟其實已經成功申請左
有啲問題想問
我知佢會分兩次咁寄返香港
一份新passport加一份舊passport加文件
我已經收到舊passport果份
但重未收到新passport果份
揾email 又無tracking no.
跪求解答
WEBCHAT
其實條問題好簡單

1. ,,or
2. Other

而你個本野係

你覺得有無喺,,or入面出現過?
有你就選1.
無就選2.即係Other
DOC 已UPDATE
THX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞