『薪火post』BNO續期資訊 (71) 2019年BNO有效護照數量爆升至248,000

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
異度空間?仍然未有.. 想沖涼, 但驚佢上左黎冇人開門
收到啦終於
自爆
果然係使命必達!
Merry Christmas !有無問候一下速遞哥哥,講一聲辛苦晒!
你男朋友有冇申請BNO以外正當理由11歲前申請身份證
lm
自爆自己係男性
個頭似林祖舜
唔搵唔知揸外國護照朋友多!

只要跳出comfort zone,就會知道原來嗰個人,一直喺身邊!
你講下又覺喎
快啲REPORT喇
其實右上角好濛
多謝曬哩個POST 同各位既幫手

我係Lost case, 淨係中身份證大法, 冇查SAR就比左錢
申請lost case, 8月21日收到we need to speak to you email, 8月23日用skype打左去果邊office, 大約半個鍾內收到reference no.
因為9月去左旅行+慢慢準備好曬文件, 所以10月中先寄

要交既文件:
1) 身份證副本彩印正面背面
2) 特衰謢照副本彩印
3) 信用卡+mpf月結單正本
4) 出世紙副本彩印 (佢唔洗我交, 我手多寄埋)
5) 副簽 (第一個fd讀緊書, 填左student, 即彈)

後來要我補副簽, 補既時候出左d問題, 就係佢寄信比我副簽人, 用左大約14日先到香港, 然後按照信上既資料作回覆, 後來先知佢地封信上面提供既email係錯, 令我朋友回覆唔到, 結果webchat完第二日收到要求要我再提供新副簽, 我就覺得唔fair, 前後再搵過兩個webchat既cs求助, 一個就話冇架啦一定要跟指示做, 另一個就話幫我mark底叫examiner直接聯絡我.
最後我直接send email 搵examiner 求助, 解釋番佢地比既email錯, 佢accept左我offer唔洗再搵新副署

順利今日收到, 多謝大家
我都係搵student 副簽 冇彈
我明啦
但真係好濛 跟本睇唔到
好過特區
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞