『薪火post』BNO續期資訊 (71) 2019年BNO有效護照數量爆升至248,000

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
求分享
已經寄左
係咪打哂飛機
算啦,要補都應該可以電郵去,近期有啲人要填張未能出示永久居民身份證嘅聲明,好有可能補呢張表添,都只不過麻煩少少,等嗰邊通知啦,要擔心有排擔心,你辦過明啦!
唔該晒之前巴打們幫手,終於到手鳥
真係有幾滴油漬
知道 唔該巴打
食完fish and chips
上星期五空郵掛號寄去HMPO, 琴日表示received同being processed, 今日就approved

小弟寄齊文件,地址證明同過期BNO係正本,其餘文件都係彩色影印本

HMPO效率好快
想請教下係咪淨係passport同身份證要彩色影印?
住址證明 出世紙 結婚證書果d黑白就ok?
唔該晒
你講果幾樣要正本
有冇人知拎bno去杜拜簽證點搞? 搵左好耐都搵唔到資料
正係知搭阿聯酋唔洗搞 但係其他航空公司唔知點算
正常要正本,尤其係地址證明,不過因為有cases被沒收皇冠頭正本,所以其他要彩影,底面都要而且清晰無過底,可自己影低然後做文件印出嚟,可印成A4,當然hmpo可以之後再叫你補回正本!總之風險自決。有錢咪出核證副本囉,唔使死嘅。
明白 唔該晒巴打
一定得
你咪問返航空公司,有關簽證可由航空公司或旅行社代辦,爭在價錢,有啲旅行社就算報佢團都唔搞,呢層你要出去問各旅行社!特衰就免簽,自行決定了。
我即日轉status
唔好答咁實,機會高啫!因為簡寫名字而彈回,一來一回個幾星期,真係好危險,但順利就一星期可到手!
咁希望唔會燈到佢
打足咁多年終於有得high下
我除左住址證明其餘文件彩印冇縮細, 寫埋信解釋爸爸非香港出世冇出世紙, HMPO收件後兩日即批
頭盔mode: 搏唔搏自己決定
有舊證,齊文件(包括無文件嘅解釋信)真係可以好快!
世柒兩日出四五個po...
High炸仲未射得
佢打咁耐真係磨到出血先開始硬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞