『薪火post』BNO續期資訊 (71) 2019年BNO有效護照數量爆升至248,000

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
代人問:
朋友啱啱收到信話office嗰邊半個月前send咗個email俾佢係關於副簽出咗問題要佢再簽過,但係我朋友再三confirm過係未收過個email。請問大家有冇office個email address係可以直接聯絡嗰邊問佢拎番attachment? 定抑或係必須要打電話過去問?
WEbCHAT
今日收到DHL
入面得我D副本同剪左個角既BNO
睇返DOC佢會分兩次寄
咁如無意外,佢2-3個星期再MSG我
再寄BNO?
等佢哋通知,原系統接受到好少彈。
可能過2,3日就有另一個件到
你tracking 咩狀態?未批就等批,尤其是lost case有機會耐啲而先寄回文件,仲有係家人一齊申請,其中有問題嘅會等埋一齊先批,問題可以係等取消遺失護照,等副署人回應之前查詢等。批咗咪等佢寄,好快會再收到通知收件。再有問題咪webchat 囉。
查清楚雜件箱、垃圾郵件等,有唔少人搵返出嚟!
有無webchat催過?
我2/10收到 宜家都未批
啱啱夠一個月(21/11)webchat問過,佢話處理中,請耐心等候

話說小弟第一次寄果陣唔記得夾埋老母果本BNO入去 就寄左呢封野返黎比我, 小弟係included child 既first apply
想問下係咪連返老母本舊BNO再寄過就ok?
需要打返封信講話上次寄果陣漏左寄老母既舊BNO嗎?

出撚哂事 佢覆我咁...

即係要重新比千幾蚊定係其實再寄返返去就ok?
唔該哂巴打,佢check完發現封信話14號嘅email原來25號先收到
唔該巴打
你上次寄漏咗老母果本BNO有冇WEBCHAT通知HMPO先
我係佢寄返返黎先知原來冇夾到老母本BNO入去... 想問下係咪fail左要重新apply過一個新application 定係可以base on 佢寄返黎果封再寄返D齊左既document去搞過?
ok了 岩岩一路webchat緊佢地... 發現 原來個application佢話now closed.
即係可以收皮重新申請過. 一失足成千幾銀呢鋪.
你睇清楚伯友本護照,你個名同身份證資料對唔對,本護照係紅皮定黑皮?另外國籍係bno定bdtc!同埋你之前係咪lost?寄咗咩文件過去?
岩岩收到MSG
YOUR PASSPORT APPLICATION HAS BEEN APPROVED approved左之後係咪好快就會寄黎
如果聖誕寄到黎真係最好既聖誕禮物
根據佢回覆話個application now closed... 我認為係要重新申請?
恭喜恭喜
留名睇新國
睇置頂嘅FAQ會唔會解決你問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞