『薪火post』BNO續期資訊 (71) 2019年BNO有效護照數量爆升至248,000

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
有Design
轉藍色會轉埋硬膠

冇理由整特衰lu
乜原因之前唔搵人副簽?因為搵唔到合資格專業人士?其實唔一定要專業,有當然最好,冇的話搵個正職都得,我五月續領時本來想搵個持BC退休公墓員副簽,但望到條友Facebook日日forward幫港出精、香港豬報既post,當堂唔想搵兼unfriend埋佢,改為搵個持BNO做電訊前線朋友,都一樣冇問題!
因為冇合資格朋友(加唔想麻煩比較生疏既人)+之前幫媽整冇副簽到最後批左 所以就想博下 失敗左就局住要麻煩人
我搵學生副簽一樣成功
放心,轉藍色就梗㗎,而歐盟亦無再要求新國家跟返酒紅色,所以轉咩色都得,加返EU喺封面就得!
學生彈機會最高,或者因為個學校地址電話未必搵到佢,有工返有工作地址,寫信或打電話問問題都容易成功!
新系統無再可以用銀行信件做證明,一開始轉時彈好多!所以盡量利用政府信,之前教大家預約圖書去完成。
咁David Cameron 咪
想問下住址證明如果得銀行月結單係英文可唔可以?

政府信個啲都係中文
求巴打們解答
比英國人睇用英文名加地址
https://lih.kg/ktgaaLX

自行參透下
想問下我申請左,本身寄哂所有文件及一本未剪角既bno去申請(以為得呢本),但今日收到電郵竟然話我有一本再新既bno,但我對呢本無任何記憶,咁佢叫我report lost,想問下online report後佢比左個reference number我,之後要點做同通知返我本身個申請report左?
WEBCHAT
佢寫左住家地址
今日幫老婆寄EMS 過去,EMS 做優惠平咗$20。

一共$225
我搵左個插圖畫家(家中工作 冇公司)照批
我除左銀行信(電腦gen出黎果D), 補埋報稅表正本求穩陣
我用左銀行用積分換COUPON既信
同埋拎埋報稅表比佢做住址證明
當係政府文件

交咗
出世紙正本
特衰護照正本
銀行單
身份證正底彩印
舊BNO(幼稚園至小一時既相)
無副簽
其實下次換證仲駛唔駛交咁多野?
英國寄緊返黎
但係DHL個度個收件人名係幫我副簽個FRD

而家好撚驚本passport個人名佢地都入錯我frd個名
應該唔使啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞