『薪火post』BNO續期資訊 (71) 2019年BNO有效護照數量爆升至248,000

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
HMPO 26號收到文件,4號approve
只寄左舊bno(bb相),出世紙正本,特區護照&身份證彩印,住址證明
無副簽,不過奉勸大家唔好咁做,日日心驚膽跳
我自己果份11月27號寄出 個朋友30號先寄 佢今個星期三已經收到email話review緊 我就今日收到email提我寄文件
大家都係寄speedpost 有冇人試過咁
application being processed 過咗第5日未批
等吓喇
想問下如果photo rejected後Upload過張新相,咁新相駛唔駛副簽多次架?
拎左兩個幾月好想幫本BNO破處
近近地日泡 東南亞果啲
我同一日到都係未轉
搵唔到副署咪寫信解釋囉
唔使擔心,新相同舊相兩個樣?
係咪245蚊?
我四日左右寄到之後再三日後開始ON QUEUE
你最後係出去俾錢影定自己影?
係2百幾蚊 已經7日 都仲未話收到

我30幾蚊 18號寄 26就收到
錢唔緊要呀 我驚佢寄失左咋
你睇郵局個track先
睇下個status係咩
我30幾蚊係包埋掛號喎
Renew果時個document required list冇叫我交出世紙 結果就冇寄到 而家越諗越擔心
唔使交咪唔使寄囉,佢有需要會叫你補,無需要就跟佢程序做。每一個人獨一無二,千祈唔好同人比較!
多謝你呀巴打 安心左好多
你去郵局問定賠償條款,一過咗承諾就可以要求回水。不過你情況唔係無,有時太多件,成袋慢幾個星期都有。最經典嘅係慢咗成個月,回埋水準備再寄時,hmpo 通知收到!上個月有批又係之前月尾,慢咗成兩星期左右。
我28號寄到依家仲係岀發前往目的地...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞