『薪火post』BNO續期資訊 (71) 2019年BNO有效護照數量爆升至248,000

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
今朝先收到sms
但改唔到下午
要揀下午就要聽日
派個短訊係即日,但之前應該有通知過,嗰陣時已經改得,佢哋噚晚飛機到,今日就派㗎喇。
真係唔識,第一次收dhl件
其他既會送前打黎confirm有冇人先
btw搏佢12點後先到
唔考慮去DHL門市或locker拎?
宜家轉會唔會聽日先入到locker?
同埋locker要等位?
建議DHL門市
Locker排隊排到2047
咁唔好了
今日如果送唔到先改聽日下午
依家未必派件打電話㗎,所有都直接派一次先,派唔到先至再約。
捱多一粒鐘先送就得
仲未見派送失敗
有份文件得中文 應該要certifying true copy 想邊下知唔知邊度有得搵認可翻譯?價錢又幾多?
唔該晒咁多位巴打
係咪支那結婚證書?
補過張出世紙係咪仲方便過搵翻譯
正確,或先雙面彩影過去,睇吓接唔接受!唔接受咪出核證副本囉。
填哂野 俾完錢 唔記得係additional box 寫返report lost 個ref number
寫番封信加番

我都冇填
最後近三個月先批
btw冇咩留意有呢項
唔洗架, 我係以下咁做, 樓上話要父母出世紙我都無比

先網上報失,再收到HMPO電話確認姓名,出生日期,身分證號碼,話係搬屋唔見左,之後佢就同我講舊果本BNO已取消可重新申請,口爆ref number無email

之後網上upload相,全彩色影印 身分證正背面,特衰全本影晒,出世紙正背面,網上print HSBC電子月結單做地址證明,以上無比過任何正本文件。

因為舊果本個樣好細個,叫左護士朋友副簽,因為佢都係BNO,所以只交返有相果張表就得,唔洗佢影印passport

集齊晒就去寄speedpost 200幾蚊
我等緊朋友副簽
你係已經拎左? total 等左幾耐
2號HMPO confirm收到, 10號批左, 11號HMPO寄出
快到
啲post追唔切
留名
諗下本 bno 係邊個出比你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞