『薪火post』BNO續期資訊 (71) 2019年BNO有效護照數量爆升至248,000

1001 回覆
22 Like 0 Dislike
補充少少: 如果有舊BNO其實都好大機會唔需要父母資料, 如果真係真係要身份證資料, 其實都仲可以申請已故人士《登記事項證明書》, 不過申請都有啲門檻, 同埋都要成個幾兩個月

https://www.immd.gov.hk/hkt/services/hkid/apply_cert.html#bb

利申: 有做過 (不過唔關BNO事)
請問巴打,證明書內容大約有d乜?
過幾日就有
應該出年既會變晒藍色面
睇下邊個會係第一批
第一個應該係首相!
記得要求英文版
嘩!連相同住址都有埋,真正終極起底,難怪申請有d門檻,應該要直系親人至可以申請..
點解你哋Check document check 幾個鐘就得 我要Check 幾日既
如果今晚英國大選出現黑天鵝,工黨反勝保守黨,隨時又黎多次脫歐公投,到時藍紅都好難講....
其實好間唔中先有巴打咁快
通常都要等 , 我自己都等足6weeks
大英淨係脫歐與否真係有排搞
我記得填表果時仲可以選擇 list 埋死者名下嘅子女資料
當然你要資料越多, 佢就做得越耐
脫/留歐牽連最少兩三代,處理得差就變千年罪人,到將來化灰仍然受後世辱罵...
一見到你個po就收到message
我彩印左一張credit card statement,一張bank statement都唔得
佢email要我補交住址證明正本
最後寄左保單信俾佢
佢收左成個月都未有update
記住係屋企等,佢唔會打比你,我好似1500到 收
我同朋友講聲 唔該晒
因為我之前見過有師兄用銀行statement 都得
我自己交左學校信
佢比比林鄭月蛾搞到好忙
睇番本bno內頁連相片頁真係好鬼靚
廁板真係輸幾皮
我就咁HSBC PINT張黑白電子月結單就成功了, 可能睇心情
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞