IT界討論區:你咪又係一隻IT狗!!(7)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
仲有幾日last day 仲要我develope
早晨
隔離ba狗post好惡,幾時全面開戰

佢地睇到自己好重要

共生關係,有咩為好似要敵對咁?

請多個文職好過啦,哂錢請BA
M - SA - P - it文員仔
你fg出來咪周圍同人講做商業分析
笑撚大人地個口
講真train個P狗講多D野仲好過請個BA

學杜汶澤話齋 ba就好似陰毛 作用係比user 同 pm出氣

個例子又幾貼切

所以咪可以自比監製

未出reference letter 做住死狗
又要返去做狗
有冇人係做pccw???
Fg 報左 Ict gt 會有幾輪interview??
Written test=>group in=>??

我個陣 written test -> 隔日就有offer

未出reference letter 做住死狗

好黎好去唔好ot
有咩搞緊
有咩搞緊

同世界上最垃圾既language駁火
有咩搞緊

每一日都比一個過時接近十年既framework 玩
有咩搞緊

我寫緊既language keep住有update有新feature, 但垃圾始終係垃圾
有咩搞緊

邊做邊自學
有咩搞緊

我寫緊既language keep住有update有新feature, 但垃圾始終係垃圾

我果隻framework 其中一個創始人都死埋 好係不得了
有咩搞緊

我果隻framework 其中一個創始人都死埋 好係不得了

我果件未死
有咩搞緊

邊做邊自學

學緊邊範, 返工淨係學返工野就夠忙
公餘時間都會搞下其他, 絕不掂公司野
有咩搞緊

邊做邊自學

無錯阿 收工後絕唔會搞,除非好 urgent,公司個 inhouse app 係 angualr 1.x,自學緊 vue,仲有幾個月夠一年左右,到時差唔多就閃,再叫高小小價
有咩搞緊

邊做邊自學

無錯阿 收工後絕唔會搞,除非好 urgent,公司個 inhouse app 係 angualr 1.x,自學緊 vue,仲有幾個月夠一年左右,到時差唔多就閃,再叫高小小價

我自己有學react
vue都多人講, 有人話個philosophy仲簡單過react, 但我冇時間試

利申: 做開backend
有咩搞緊

邊做邊自學

我自己有學react
vue都多人講, 有人話個philosophy仲簡單過react, 但我冇時間試

翻緊工既時候可以邊學,反正 manager 唔會知係乜黎
有咩搞緊

邊做邊自學

我自己有學react

翻緊工既時候可以邊學,反正 manager 唔會知係乜黎

唔得啦, 好忙
compile緊先吹得兩句
compile code有咩好做
compile code有咩好做

上網
我啱啱發現公司有個姐姐當左我平日用開果隻私家杯係公司杯,攞左去比個客用
我啱啱發現公司有個姐姐當左我平日用開果隻私家杯係公司杯,攞左去比個客用

IT狗

IT狗

我當堂無野好講,遲左少少返公司姐,使唔使連杯攞埋我

btw 我隻杯係咁既:

公司比客人用既杯:

IT狗

我當堂無野好講,遲左少少返公司姐,使唔使連杯攞埋我

btw 我隻杯係咁既:

公司比客人用既杯:

講漏左,我隻杯大公司杯成一倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞