IT界討論區:你咪又係一隻IT狗!!(7)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
早晨

垃圾agent,講幾講就發脾4

有邊間 agent 唔係垃圾 唔出糧,話唔比我轉工都遇過

點解有agent呢啲咁垃圾既工種

冇技術可言,又拉撚圾,靠食人地份糧生存,完全係寄生蟲

Agent 係咪多d 荀工 ?
另外見外國公司搵人都係搵agent

我會覺得佢地包羅萬有 有次見有間大firm jobsdb 睇佢requirement 係要多d經驗,有d skill 未必識,但經agent原來間公司係 少d經驗都得,入面又會比時間你學 post出去jobsdb係最好有咁姐

又或者有d公司剩係經agent, 不過你自己都要識去拿requirement 佢地有d會當java, JavaScript 同一樣野 sql ,PL/SQL又係同一類野咁架

有d衰到未in agent已經黎壓你價
想問沒經驗 沒讀過可以點入行

識幾樣夠入行了
1. for looping
2. list
3. 少量oo
4. if else

識幾樣夠入行了
2. list
3. 少量oo
4. if else

其實我覺得最難係setup 個 environment 比人做development
各位巴打
Bank 14000x13+bonus 做it risk ,security 有無得諗
利申17 fg

東亞?
揾另一份啦,咁既offer你預入去做打雜多
各位巴打
Bank 14000x13+bonus 做it risk ,security 有無得諗
利申17 fg

東亞?

佢今年先炒完人
各位巴打
利申17 fg

ive fg?
原來韓國it狗仲慘
https://www.reddit.com/r/programming/comments/64zg10/comment/dg6h19u?st=J1FQUVYU&sh=93f54c9e

Then these outsourcing companies outsource the job they've auctioned for even less money to an even lower-tier outsourcing company.
笑左 判上判

識幾樣夠入行了
2. list
3. 少量oo
4. if else

其實我覺得最難係setup 個 environment 比人做development

其實都幾難
之前做deep learning
Set撚到我仆街 我用window行keras
各位巴打
利申17 fg

東亞?

佢今年先炒完人

唔該各位巴打
各位巴打
利申17 fg

ive fg?

Degree
各位巴打
利申17 fg

ive fg?

Degree

咩U先...三大同UGC同野雞都叫Degree嫁啦
想問下呢到有冇師兄做過M800?

mnc goodest english
15定16個月糧

個IT Director George on9仔一名

fresh grad入去試下好唔好

有冇details?
各位巴打
利申17 fg

ive fg?

Degree

咩U先...三大同UGC同野雞都叫Degree嫁啦

商場大學

我做左野十年自己就對 agent positive 既
一來好多好工都係 名不驚傳 由 agent 獨家包攬
二來如果你有個好 agent 跟 可以知道 market 走勢
知道有咩公司伏 傾落佢唔會叫你去做d 垃圾工
叫價果到一個好既 ag 會識幫個 candidate fight 人工
尤其 candidate 職位越高人工越高
佢地知道殺雞卵呢隻方法根本係幫唔到佢搵錢
只會做得越多 搵錢越小

所以有個好agent mark實 互惠互利

我做左野十年自己就對 agent positive 既
一來好多好工都係 名不驚傳 由 agent 獨家包攬
二來如果你有個好 agent 跟 可以知道 market 走勢
知道有咩公司伏 傾落佢唔會叫你去做d 垃圾工
叫價果到一個好既 ag 會識幫個 candidate fight 人工
尤其 candidate 職位越高人工越高
佢地知道殺雞卵呢隻方法根本係幫唔到佢搵錢
只會做得越多 搵錢越小

所以有個好agent mark實 互惠互利

未遇到, 可能搵開entry level工太多垃圾agent
各位巴打
利申17 fg

東亞?

佢今年先炒完人

唔該各位巴打

各位巴打
利申17 fg

東亞?

佢今年先炒完人

唔該各位巴打

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞