IT界討論區:你咪又係一隻IT狗!!(7)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
或者你為左慳個少少搞到條友走左
隔離d人多左野做之餘又要教新仔
到時搞到d人又走埋一份或者嘈住要再加多d咪又係得不償失

如果班dev fd底
分分鐘拉全team走睇你班仆街點死
或者你為左慳個少少搞到條友走左
隔離d人多左野做之餘又要教新仔
到時搞到d人又走埋一份或者嘈住要再加多d咪又係得不償失

如果班dev fd底
分分鐘拉全team走睇你班仆街點死

拉到一兩個重心既pm/p仔已經好大影響
做IT? 不了
非三大 下年grad 1年vendor placement經驗 幫人做過freelance 應該叫價幾多好
其實jobsdb啲工係咪唔諗住請人
報親都無消息
報親都無消息

有得in又點,咪又係no offer
非三大 下年grad 1年vendor placement經驗 幫人做過freelance 應該叫價幾多好

叫20k
底線18k

叫20k
底線18k

agger
有咩慘得過落客度deploy software
一restart 會隻server hardware 死

Btw fg 18k 其實係預自己之後人工加幅幾大
咁多人做program,有冇師兄做 it support仔或server eng ?

睇下有冇好路數介紹
報親都無消息

jobsdb d post係循環
比左錢佢會loop
有時深夜見到有新工就係咁解
報親都無消息

比左錢佢會loop

咁ive 仔 黎緊今年畢業可以係邊到搵工? 學校果d又咁低
報親都無消息

比左錢佢會loop

學校工?轉行都唔撚做啦
新聞透視講資訊科技
新聞透視講資訊科技

訓左冇睇
入職幾錢
新手求教
想請問下咁多位有接freelance jobs經驗既巴打
通常會去邊度接job
如果寫web既話洗唔洗幫人搵埋機裝server之類 定係有d free既webhost可以用
新手求教
如果接freelance應唔應該簽合約保障返自己會好D呢? 寫到明做幾多function 加/改function就要加錢咁樣
想問國泰it gt program撚唔撚得過(fg) 上兩星期in完等緊消息
想問國泰it gt program撚唔撚得過(fg) 上兩星期in完等緊消息

國泰唔係cut cost咩 不過都係睇offer做人。
報親都無消息

比左錢佢會loop

學校工?轉行都唔撚做啦

我講得唔好,係學校介紹果d it job 好低人工得12k
小弟15 grad,9月就做左2年inhouse network windows admin,暫時18.8k
因為以家呢份工係2年contract,如果想轉做security ,應該做咩好同叫幾多?

In完比人reject左

In完比人reject左

佢地唔係9成請BBA 咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞