IT界討論區:你咪又係一隻IT狗!!(7)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
推 復活節就到提提你拜一拜server

design 得好, monitor 夠 就應該冇咩嘢嘅............
不過 D app 就真係唔好 臨放假前 上新 release , 有bug 都冇人得閒整..........
今個星期應該一堆人放咗假............
其實唔洗追tech
有需要咪學囉

識少少基本功
做野先慢慢浸都未遲
其實唔洗追tech
有需要咪學囉

識少少基本功
做野先慢慢浸都未遲

大學三/四年根本就係學內功
但好多人覺得大學d course冇用
學得好順藤摸瓜都快d

design 得好, monitor 夠 就應該冇咩嘢嘅............
不過 D app 就真係唔好 臨放假前 上新 release , 有bug 都冇人得閒整..........
今個星期應該一堆人放咗假............

有d師兄返 細,中firm你望佢唔好死server,handware 隨時搭的士上data center搞呀
香港講tech 真係得啖笑
user角落都緊要用到同易用
老闆角度最緊要個cost低
it9可以做既就係寫個program /system 出黎快靚正就得 最好可以準時收工
香港講tech 真係得啖笑
user角度最緊要用到同易用
老闆角度最緊要個cost低
it9可以做既就係寫個program /system 出黎快靚正就得 最好可以準時收工
其實唔洗追tech
有需要咪學囉

識少少基本功
做野先慢慢浸都未遲

大學三/四年根本就係學內功
但好多人覺得大學d course冇用
學得好順藤摸瓜都快d

我覺得至少要知個trend
有啲新野都出左n年
但有啲人係完全唔知
你大學degree 識好多modeling 好多theory? 寫code短1半快10秒
想20k入職?

唔好意思
公司無需要你呢d人才
你去搵Google Microsoft  請你啦
佢地出得起錢

而家香港實際市場就係咁

你真係識呢啲,點會冇人請,你識揾香港都有好多「真hightech」公司

叫25k都得

利申,fg做緊computer vision

師兄做inhouse野? 公司A字頭?

In過a字頭,入去見到啲4:3mon已經想調頭就走

m字尾?
仲諗住今年apply多次

邊間m字頭

地球最大個間m香港請engineer咩
寫html5 game算唔算好冷門?
phaser game engine
你大學degree 識好多modeling 好多theory? 寫code短1半快10秒
想20k入職?

唔好意思
公司無需要你呢d人才
佢地出得起錢

而家香港實際市場就係咁

你真係識呢啲,點會冇人請,你識揾香港都有好多「真hightech」公司

叫25k都得

m字尾?

邊間m字頭

我個fd做a字頭話個個用Mac機wor
想20k入職?

唔好意思
公司無需要你呢d人才
佢地出得起錢

而家香港實際市場就係咁

叫25k都得

m字尾?

邊間m字頭

我個fd做a字頭話個個用Mac機wor

A 字頭有兩間,沙田嗰間咁當然好野黎
[quote][quote]

叫25k都得

m字尾?

邊間m字頭

請 gt ,27k
不過係對客,sale 位

唉屌好彩做frontend
但都有可能出事
寫html5 game算唔算好冷門?
phaser game engine

我都係 不過另一隻engine
香港嚟講好似冷冷地
想20k入職?

唔好意思
公司無需要你呢d人才
佢地出得起錢

而家香港實際市場就係咁

叫25k都得

m字尾?

邊間m字頭

m字尾呀
葵涌個間

唉屌好彩做frontend
但都有可能出事

辛苦在玩而家 popular 既 framework,寫 code style 緊貼下 d github 多 star 既人
想20k入職?

唔好意思
公司無需要你呢d人才
佢地出得起錢

而家香港實際市場就係咁

叫25k都得

m字尾?

邊間m字頭

m字尾呀
葵涌個間

冇印象,係邊間,唔係入面做,講到咁神秘做咩
呢度 10 年以上 IT 狗人工有冇 4-6 萬

呢度 fg 已經 30 k 啦

咁三十歲應該有7-9 萬月薪
想20k入職?

唔好意思
公司無需要你呢d人才
佢地出得起錢

而家香港實際市場就係咁

叫25k都得

m字尾?

邊間m字頭

m字尾呀
葵涌個間

你地講咩a字頭,我跟返個format姐
asm,依間有冇伏

m字尾?

邊間m字頭

m字尾呀
葵涌個間

asm,依間有冇伏

4:3moon

m字尾?

邊間m字頭

m字尾呀
葵涌個間

asm,依間有冇伏

4:3moon

邊度有ml,cv請新仔呀

應該問呢度有無人10年以上exp

個個都噤後生

個個都噤後生

我唔希望有 做十年都未上到位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞