居者有其屋計劃2017資料網址如下

1001 回覆
45 Like 2 Dislike
白表單人準備扔$200抽重售單位
會唔會有人考慮梅窩
下屆會有咩地點今次單人有得買都應該得大嶼山

我只係知年尾有房協,屯門石排頭路

係咪要另外申請?
會唔會有人考慮梅窩

唯一可以考慮既 ... 就係諗住返機場工 同埋 東涌工既人囉

仲要係一世番果到
問一問
我本身5人家庭住緊公屋
印象中公屋好似我都有名
我係咪都可以以單人申請
如果咁好彩中左
我老豆老母間公屋會點?
係咪會除左我名?交雙倍租?
定會收返架???

同埋佢單人申請者入息2.6萬?
咁我做紮鐵 日薪計
有時可能會過2.6萬
有時返得少 又唔過
咁係咪都算做超左?

第一,如果你中咗又買咗,收樓後60日內除公屋名,當然原有公屋可能會變咗寬敞戶有機會要搬去較細單位
第二,入息係平衡計算,申請須知有講
下屆會有咩地點今次單人有得買都應該得大嶼山

我只係知年尾有房協,屯門石排頭路

係咪要另外申請?

想問下之前父母買居屋既時候填埋我名 但係唔知用咩表抽
而家想申請公屋/居屋 係唔係要上房署搞啲咩脫名手續先
之後先有資格抽?
會唔會有人考慮梅窩

唯一可以考慮既 ... 就係諗住返機場工 同埋 東涌工既人囉

仲要係一世番果到

梅窩去機場都唔近啦
想問下之前父母買居屋既時候填埋我名 但係唔知用咩表抽
而家想申請公屋/居屋 係唔係要上房署搞啲咩脫名手續先
之後先有資格抽?

如果你只係住客戶可以唔洗理,照抽,買咗收樓後除名就可以
學野
會唔會有人考慮梅窩

其實梅窩同長洲係一樣
如果本身住居屋但無我媽個名
我可否填佢個名申請
如果本身住居屋但無我媽個名
我可否填佢個名申請

夫妻關係必須兩公婆一齊申請
會唔會有人考慮梅窩

其實梅窩同長洲係一樣

其實梅窩係諗得過
政府係想發展大嶼山項目
港珠澳大橋落成可能會有連接橋去西環尾
當然呢D野唔係一定 五年定十年都無人知
但如果係解決到交通 梅窩係堅屈機
會唔會有人考慮梅窩

其實梅窩同長洲係一樣

其實梅窩係諗得過
政府係想發展大嶼山項目
港珠澳大橋落成可能會有連接橋去西環尾
當然呢D野唔係一定 五年定十年都無人知
但如果係解決到交通 梅窩係堅屈機

到你下一代再下一代就有機

所以我拎長洲黎比係比較個居住環境
買居屋做投資 就已經好錯
睇左d地方

留番d錢買私樓好果
我想問下如果本身住緊居屋,居屋果到細個個陣老豆老母唔識野加埋我個名,但如果依家想抽白表單人,仲有冇機會抽,住緊果間居屋個名收樓前同收樓留加既有冇分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞