居者有其屋計劃2017資料網址如下

1001 回覆
45 Like 2 Dislike
人買你又買,照下塊鏡望下銀行戶口儲款睇下月結單出糧係幾多啦
月入萬幾話買樓真係抵屌

屌你老母個月入萬幾蚊
浪子回頭巴,其實你係咪房署職員?

唔係,點解咁問
自己有2私樓(自己名),公屋未除我名,用父母名緣表可否申請?我要唔要除名先得?

http://hos.housingauthority.gov.hk/mini-site/hos2017/common/pdf/application-form/hos_2017_app_guide_green_c.pdf自己睇

睇完,唔洗除名

又私樓又公屋有名都大條道理share出黎
好波

香港人就係咁,有咩著數都會攞到盡,慌死蝕底
最仆街就係果d白居二抽到又唔買,你班仆街知唔知個機會幾珍貴
我開始明白點解會有貨尾單位

抽到 >> 好開心呀 我地揀樓啦
之後先發覺買唔起 >> 屌你老母狗政府

又唔好屌政府,申請者有責任睇清楚自己情況架麻

明白 我純粹用投資既心態去左睇居屋
所以居屋既優勢就係由政府擔保借錢九按?

你依句同 淋病話 7仔 無廁紙賣 一樣

佢真的很on9
想問下,以前老豆買過居屋,而家係咪唔可以同老母一齊抽?老母無名喺居屋,居屋已賣。
我見佢資料話曾受惠於資助房屋之業主及其配偶都不合資格(大約啦)
人買你又買,照下塊鏡望下銀行戶口儲款睇下月結單出糧係幾多啦
月入萬幾話買樓真係抵屌

屌你老母個月入萬幾蚊

細單位都得掛

得 , 狗屋岩唔岩
即時同老婆辦離婚,咁佢帶住三個仔抽得唔得

你老婆有冇收入 , 收入又夠唔夠壓測 ,
擔保人又係你? on99

你4月12前可以離到婚又有離婚証書既,無話唔得
只不過你咁樣好撚仆街
香港人為買樓可以去到幾盡??
不如賣埋老婆仔女啦

可唔可以去老人院 領養一個無人理既老人家 之後同佢一齊抽咪一定排第一 ?

利申: 咪撚抄我橋

你接受到分一半業權比個老人家?
想問下,以前老豆買過居屋,而家係咪唔可以同老母一齊抽?老母無名喺居屋,居屋已賣。
我見佢資料話曾受惠於資助房屋之業主及其配偶都不合資格(大約啦)

你自己都答左你自己啦巴打

真係好撚可怕 , 一陣又出黎屌鳩政府買唔到樓

我 80 後, 過左個人資產上限, 買唔到居屋 買唔到私樓 無父幹
我屌鳩政府屌左幾年 屌到我無氣

其實你好撚蠢,你話你資產上限過左但買唔到私樓,估你都唔會超好多掛?
用你自己嘅個腦想下點樣可以唔過啦

可唔可以去老人院 領養一個無人理既老人家 之後同佢一齊抽咪一定排第一 ?

利申: 咪撚抄我橋

你接受到分一半業權比個老人家?

揀適合既老人家囉 忍一陣啫

仲要同佢同住架,一個唔好彩就十幾廿年....
屌你老味 平果陣又話跌唔撚買, 一撚定要撈底做樓市奇才 , 升果陣就個撚個急追貨 , 呢班人係抵撚死 , 訓街都冇人可憐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞