居者有其屋計劃2017資料網址如下

1001 回覆
45 Like 2 Dislike
等下年抽長沙灣好過啦
唉,睇完呢個post,單身白表真係可以慳返兩舊
真係咁好彩抽中,都唔會住梅窩

唔住梅窩單人可以唔洗抽
等下年抽長沙灣好過啦

其實年底房協將軍澳
明年長沙灣、啟德、將軍澳都比今次好好多
再追埋呢個post
想再問下大家意見

我爸今年6月先夠60
本身打算今次 爸+媽入一張白核,我同哥各一張白單人

但下年既抽既話家有長者個機會好似大好多
想問下大家意見,我爸媽今年應唔應該入表好
唔想再租樓喇

照入 一核心 兩單人
抽中咪買
等下年抽長沙灣好過啦

其實年底房協將軍澳

參考同區大型屋苑*7折

啟德要成5百萬

等下年抽長沙灣好過啦

其實年底房協將軍澳

參考同區大型屋苑*7折

啟德要成5百萬

五百萬咁我繼續住公屋算一個月都係9百幾蚊租
我又真係諗住單人白表要梅窩
得40萬資產
月入19000
唔要梅窩仲可以要咩
睇餸食飯啦

Good luck
等下年抽長沙灣好過啦

其實年底房協將軍澳

參考同區大型屋苑*7折

啟德要成5百萬

五百萬咁我繼續住公屋算一個月都係9百幾蚊租

五百萬居屋真係痴撚線

佢肯調高入息上限我肯買啊
橫掂五百萬一手私樓個間隔一定更on9
得40萬資產
月入19000
唔要梅窩仲可以要咩
睇餸食飯啦

Good luck

等下年抽長沙灣好過啦

其實年底房協將軍澳

參考同區大型屋苑*7折

啟德要成5百萬

應該400-450左右啦兩房
但你睇啟德既地價同一手賣價其實自住好抵
遲少少有埋地鐵 啟德去邊都方便
而家買啟德一手 500幾萬買studio嫁咋
如果我有資格一定抽
等下年抽長沙灣好過啦

其實年底房協將軍澳

參考同區大型屋苑*7折

啟德要成5百萬

如果我有資格一定抽

下期應該唔會仲係7折啦,依家個個打開口牌話要加大折扣
同埋定價要考慮埋入息上限既限制
自己有2私樓(自己名),公屋未除我名,用父母名緣表可否申請?我要唔要除名先得?

http://hos.housingauthority.gov.hk/mini-site/hos2017/common/pdf/application-form/hos_2017_app_guide_green_c.pdf自己睇

睇完,唔洗除名

又私樓又公屋有名都大條道理share出黎
好波

香港人就係咁,有咩著數都會攞到盡,慌死蝕底
最仆街就係果d白居二抽到又唔買,你班仆街知唔知個機會幾珍貴

點解可以 有私樓 又公屋有名 ? 屌房署 D 政策 ON 9 架 ?

巴打出黎解釋下
咁威威有兩個物業
原來我入息超左
on79,2萬蚊就超,
香港政府不如你教我點用3萬蚊買樓

邊到講200k呀
原來我入息超左
on79,2萬蚊就超,
香港政府不如你教我點用3萬蚊買樓

邊到講200k呀

26000 wor 青,睇清楚d
等下年抽長沙灣好過啦

其實年底房協將軍澳

參考同區大型屋苑*7折

啟德要成5百萬

如果我有資格一定抽

下期應該唔會仲係7折啦,依家個個打開口牌話要加大折扣
同埋定價要考慮埋入息上限既限制

放寬上限就更多人抽, 更加難中
房協果d完勝房委會

但價錢都完勝
綠怡1房最平好似280萬,屏欣150萬
再追埋呢個post
想再問下大家意見

我爸今年6月先夠60

唔想再租樓喇

照入 一核心 兩單人
抽中咪買

講真真係梅窩都住啦,起碼叫做自己有個竇
再追埋呢個post
想再問下大家意見

我爸今年6月先夠60

唔想再租樓喇

照入 一核心 兩單人
抽中咪買

講真真係梅窩都住啦,起碼叫做自己有個竇

冇話寫明要住過世嘅,第時好景咪買/換過間,係咪咁話
房協果d完勝房委會

但價錢都完勝

無錯,無咁比,價錢都相差好遠
得40萬資產
月入19000
唔要梅窩仲可以要咩
睇餸食飯啦

Good luck

巴打結婚未?
房協果d完勝房委會

但價錢都完勝

個廁所放屋中間真係好惡搞
上年隔離登有POST研究過呢樣野
房協果d完勝房委會

但價錢都完勝

個廁所放屋中間真係好惡搞
上年隔離登有POST研究過呢樣野

一入屋對住廁所就已經係一個錯
依家仲要咁近, 錯上加錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞