居者有其屋計劃2017資料網址如下

1001 回覆
45 Like 2 Dislike
原來我入息超左
on79,2萬蚊就超,
香港政府不如你教我點用3萬蚊買樓

邊到講200k呀

26000 wor 青,睇清楚d

唔望真就屌左先
好心睇清楚啦
買樓心切都唔係亂吠架
房協果d完勝房委會

但價錢都完勝
綠怡1房最平好似280萬,屏欣150萬

無錯,無咁比,價錢都相差好遠

個廁所放屋中間真係好惡搞
上年隔離登有POST研究過呢樣野

一入屋對住廁所就已經係一個錯
依家仲要咁近, 錯上加錯

點解?
風水問題?
留名學野
原來我入息超左
on79,2萬蚊就超,
香港政府不如你教我點用3萬蚊買樓

邊到講200k呀

26000 wor 青,睇清楚d

唔望真就屌左先
好心睇清楚啦
買樓心切都唔係亂吠架

依家真係好多急屎人 ,
早排回少少又唔買 , 一係全民急追貨 / 一係全民樓市奇才等撈底
房協果d完勝房委會

但價錢都完勝

點解?
風水問題?
留名學野

住宅的大門是氣口,是生氣進入的地方,而廁所屬穢方,若廁所門對著大門,則從大門進來的生氣與廁所的穢氣形成對沖,污染房子空氣的潔淨。

廁所門正對大門是風水上的大忌,傳統的風水認為會導致家運的衰退。

而以科學的角度來分析,入門即見廁所,容易帶給人不好的印象,在客廳大家聚集的地方進出廁所也難免尷尬,而若廁所沒有保持乾淨,其異味飄散,不但對客人不禮貌,同時也有害健康。
房協果d完勝房委會

但價錢都完勝

點解?
風水問題?
留名學野

風水唔太熟...
不過你都唔想返屋企一打開門就見到廁所掛
風水學中對與門的設計有「三不見」原則 開門見廁 開門見灶 開門見鏡都是忌諱 原因是廁所的污氣直衝大門會破壞門之氣場 門是家庭進出的通道 對主對客都會產生影響 如同「家」的臉面一樣

即係屋版的 屎忽樣/撚樣/西樣

以前和諧式四四正正幾好用
而家左突右突咁

而家左突右突咁

1B 則個廁所

而家左突右突咁

1B 則個廁所

咪就係樓上實景圖個則囉, 左右翻轉左姐
都唔知邊個豬兜諗出黎
其實銀河同銀蔚有冇話點個好啲

銀河>>>銀蔚
其實大家急成咁,真係唔係好現象。
我有諗過如果一個人供緊梅窩,
做法好可能一至五係做野附近搵地方訓,星期六日先返屋企。
個廁所真係ON99
其實大家急成咁,真係唔係好現象。
我有諗過如果一個人供緊梅窩,
做法好可能一至五係做野附近搵地方訓,星期六日先返屋企。

個價加多d買到愉景灣

戇鳩, 再加多d買貝沙灣丫笨柒

銀河>>>銀蔚

Thankssss巴打
另外分享下我搵到既野
1.梅窩係無煤氣 廚房廁所 可能要轉石油氣 or 電爐
2. 上網係慢 得pccw 8m 用費4百
3. 裝修既話會收付加費
4. 46 26都要申請通行證

實用
四樣都係我依兩日留意多 D 梅窩先知既

電話 4G 速度如何 ?

仲有買電器洗衣果類送貨應該都要收附加費

而家左突右突咁

1B 則個廁所

咪就係樓上實景圖個則囉, 左右翻轉左姐
都唔知邊個豬兜諗出黎

係咁架啦,正苦野,有咁平得咁平嘛
如果馬桶同企缸扭扭佢,馬桶擺中間,企缸放一面已經好好多,但成本又貴d
其實住梅窩, 裝修好大問題
基本上裝修佬屈錢咁濟

仲有買傢俬呢 ?

應該有LOCAL 裝修佬 , 不知多唔多選擇
80 90 後前世做錯咩
今世要去一個無煤氣既地方生活

00 後肯定要鑽木取火

無煤氣可以用石油氣,長洲都係咁問題應該不大,梅窩碼頭行去條路就難頂啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞