居者有其屋計劃2017資料網址如下

1001 回覆
45 Like 2 Dislike
另外分享下我搵到既野
1.梅窩係無煤氣 廚房廁所 可能要轉石油氣 or 電爐
2. 上網係慢 得pccw 8m 用費4百
3. 裝修既話會收付加費
4. 46 26都要申請通行證

實用
四樣都係我依兩日留意多 D 梅窩先知既

電話 4G 速度如何 ?

仲有買電器洗衣果類送貨應該都要收附加費

諗到買傢俬先正

咩都收偏遠地區CHARGE
其實有無前幾年大澳居屋住戶出嚟講下現況?
80 90 後前世做錯咩
今世要去一個無煤氣既地方生活

00 後肯定要鑽木取火

無煤氣可以用石油氣,長洲都係咁問題應該不大,梅窩碼頭行去條路就難頂啲

其實即係點
中央石油氣問題唔大既, 如果樽裝石油氣就麻煩D

出海打緊魚呀,唔得閒理你

早1-2年有個未夠3年,扣稅後蝕放

出海打緊魚呀,唔得閒理你

大澳揾架船車你哋去睇中華白海豚,每位唔記得30定50,好揾過打魚,上岸賣埋蝦醬,fatfat
想問下 最近失佐業一排 但資產無過 可唔可以白表申請?
因為如果抽到 屋企人會借住d先

你供得起就得

點為之供得起 係咪唔洗過壓力 同唔洗入息證明?

揀樓比10% , 到起好收樓前先做按揭。
到時你上到會就得。
到時要過壓測。

比左10%過唔到壓測咪仆街?
80 90 後前世做錯咩
今世要去一個無煤氣既地方生活

00 後肯定要鑽木取火

無煤氣可以用石油氣,長洲都係咁問題應該不大,梅窩碼頭行去條路就難頂啲

其實即係點
中央石油氣問題唔大既, 如果樽裝石油氣就麻煩D

原來政府修左例, 已經唔俾新屋苑用中央石油氣
另外分享下我搵到既野

實用
四樣都係我依兩日留意多 D 梅窩先知既

電話 4G 速度如何 ?

仲有買電器洗衣果類送貨應該都要收附加費

諗到買傢俬先正

咩都收偏遠地區CHARGE

1. 無煤氣唔大問題 熱水爐同煮食爐都可以用電
2.上網就真係無解決方法 你屋企要用IP 既就死得 唯一就係4G SIM+ROUTER
3. 新居屋裝修實有人R生意 係驚黑底 會食住上
4. 呢個唔清楚點申請 但係我諗用車機會都幾低下
其實呢轉唔抽有無下轉。

有無居屋長遠安排可以睇下。

撘單問年尾房協個轉係點玩法?
會唔會仲難中?
其實呢轉唔抽有無下轉。

有無居屋長遠安排可以睇下。

撘單問年尾房協個轉係點玩法?
會唔會仲難中?

無人知,但一定貴好多

以前和諧式四四正正幾好用
而家左突右突咁

1B 則個廁所

咪就係樓上實景圖個則囉, 左右翻轉左姐
都唔知邊個豬兜諗出黎

係咁架啦,正苦野,有咁平得咁平嘛
如果馬桶同企缸扭扭佢,馬桶擺中間,企缸放一面已經好好多,但成本又貴d

想改放浴缸都好似放唔到

以前和諧式四四正正幾好用
而家左突右突咁

1B 則個廁所

咪就係樓上實景圖個則囉, 左右翻轉左姐
都唔知邊個豬兜諗出黎

係咁架啦,正苦野,有咁平得咁平嘛
如果馬桶同企缸扭扭佢,馬桶擺中間,企缸放一面已經好好多,但成本又貴d

想改放浴缸都好似放唔到

放到,如果你用下面呢種馬桶再改下位就得
另外分享下我搵到既野

頭先打左去pccw 問
8M, $168一個月
其實大家急成咁,真係唔係好現象。
我有諗過如果一個人供緊梅窩,
做法好可能一至五係做野附近搵地方訓,星期六日先返屋企。

供樓果筆都唔夠 仲要租多個地方住
咁買黎把撚
有個兩個月大既bb要唔要填埋落家庭成員個欄

拎左出世紙咪要 你睇下申請表
我個bb仲係肚入面
痴那線咁多人有資格白表

拎左出世紙咪要 你睇下申請表
我個bb仲係肚入面

冇講清楚, 係出左世兩個月了
咁填埋佢了
長沙灣果邊居屋見佢起緊,有部份單位應該望到海景
長沙灣果邊居屋見佢起緊,有部份單位應該望到海景

Able? 不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞