居者有其屋計劃2017資料網址如下

1001 回覆
45 Like 2 Dislike
有冇巴打知,僱員薪金證明書 要搵d 乜野級別嘅人簽?
如果大公司嘅...就咁搵d senior / manager 個d 簽得唔得?
想問下白表同綠表既樓價差幾遠

樓價一樣

唔係綠表會平啲

你邊度聽返嚟
想問下白表同綠表既樓價差幾遠

樓價一樣

唔係綠表會平啲

綠表可以95%按揭,白表90%
樓價無分別
如果大公司嘅...就咁搵d senior / manager 個d 簽得唔得?

搵hr啦

搵hr啦

補充少少,唔一定要呢張書,你有每個月出糧銀行紀錄同埋糧單都得,我果時都無交呢張書

搵hr啦

補充少少,唔一定要呢張書,你有每個月出糧銀行紀錄同埋糧單都得,我果時都無交呢張書

😮唔該哂
自己有2私樓(自己名),公屋未除我名,用父母名緣表可否申請?我要唔要除名先得?

http://hos.housingauthority.gov.hk/mini-site/hos2017/common/pdf/application-form/hos_2017_app_guide_green_c.pdf自己睇

睇完,唔洗除名
梅窩係無煤氣?

我都想知呢個答案

抽到先交
梅窩係無煤氣?

我都想知呢個答案

見到石油氣蓄儲房即係點
梅窩係無煤氣?

我都想知呢個答案

見到石油氣蓄儲房即係點
梅窩係無煤氣?

我都想知呢個答案

見到石油氣蓄儲房即係點

離島應該無煤氣,唔知佢係要一罐罐咁叫定係好似煤氣喉咁入晒屋不過係輸石油氣,試下售樓書應該有講
有無App或website 係計下月供幾錢,係咪同私樓一樣計法
有無App或website 係計下月供幾錢,係咪同私樓一樣計法

差唔多 係比少個按揭保費
1. 屋企得我一條友有收入
2. 屋企有 over 85既婆婆
3. 公屋5人名 公屋老豆名

總收入 資產都唔過

但我表面收入月入得幾千蚊
我申唔申請的?

去置業討論post,#0有web
睇極都唔明。。
同呀媽細妹住緊公屋
單親 唔係長者
我應該拎綠表定白表單人?

你自己一個申請咪白,戶主申請咪綠
同呀哥兩個人白表係咪好難抽中
想問下 最近失佐業一排 但資產無過 可唔可以白表申請?
因為如果抽到 屋企人會借住d先
睇極都唔明。。
同呀媽細妹住緊公屋
單親 唔係長者
我應該拎綠表定白表單人?

你自己一個申請咪白,戶主申請咪綠

綠表係要戶主申請,將來買咗要交返間公屋出嚟

分開抽,各自單身白表抽
想問下 最近失佐業一排 但資產無過 可唔可以白表申請?
因為如果抽到 屋企人會借住d先

你供得起就得
月供幾多 大概

分開抽,各自單身白表抽

我係學生冇收入都得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞