[第二季][RPG] 打機識左個AI女朋友?! 《一起成為魔王吧》 第六版

1002 回覆
107 Like 3 Dislike
我有心衝劇情 你地話慢丫嘛

如果衝劇情的話,俾個小小建議,唔一定要用主角角度切入去睇個劇情,可以用劇情人物做第一身去講劇情經歷,咁樣俾讀者睇劇情會有feel啲(好似係

冇問題,放心

未入正題

如果衝劇情的話,俾個小小建議,唔一定要用主角角度切入去睇個劇情,可以用劇情人物做第一身去講劇情經歷,咁樣俾讀者睇劇情會有feel啲(好似係

冇問題,放心

未入正題

會唔會類似妮娜講黑邪翼前後既生活咁?

係你寫得慢

唔係進展慢
同意可以 detail 少少

係你寫得慢

唔係進展慢

一係兩日一更? 一出出多啲?

係你寫得慢

唔係進展慢

一係兩日一更? 一出出多啲?

一日一萬字

冇問題,放心

未入正題

用遊戲講例子,主角視角講劇情就是同NPC對話睇字,用劇情角色做視點就直接播套CG回憶番當時的事件俾你睇,但放落小說係點演繹呢
諗下魔女同巫王既關係,咁就估到粒龍玉做咩

其中一樣“聖物”嗎? 無理由咁簡單

鳩估冇痛苦
玩家五轉做魔女

支持
巴打,你兩隻角色都雙4轉。點比你輕易出埸

慢慢嚟 唔駛急
有機會出就得
其實,佢地叫do re me.

唔係痴線到拎粒龍玉黎做魔源啊

派派邦邦普哇普哇普

派派邦邦普哇普哇普

我後悔了

派派邦邦普哇普哇普

我後悔了

比利卡 比利啦啦 比比露多

打死龍王就有龍玉
姐係龍玉可以量產
咁都比做魔源?

冇問題,放心

未入正題

用遊戲講例子,主角視角講劇情就是同NPC對話睇字,用劇情角色做視點就直接播套CG回憶番當時的事件俾你睇,但放落小說係點演繹呢

就係咁樣 其實妮娜個段生活可以多少少妮娜同馬告夫嘅對話來顯示佢地感情深厚呢啲都可以好好多

冇問題,放心

未入正題

就係咁樣 其實妮娜個段生活可以多少少妮娜同馬告夫嘅對話來顯示佢地感情深厚呢啲都可以好好多

樓豬每日出咁多字衝劇情我地都未夠喉,佢第二季開始時話劇本已想好,可以描寫多點角色的心情心理,但到現在只係寫左神神子,加奈擦邊,多多直情未覺有,反而娜茜寫得幾立體,可能佢較多戲份。如果連NPC都要寫埋的話,樓豬應該死都唔掂
今日1800出一篇,之後睇情況出唔出到第二更。

同friend睇攻殻機動隊

冇問題,放心

未入正題

樓豬每日出咁多字衝劇情我地都未夠喉,佢第二季開始時話劇本已想好,可以描寫多點角色的心情心理,但到現在只係寫左神神子,加奈擦邊,多多直情未覺有,反而娜茜寫得幾立體,可能佢較多戲份。如果連NPC都要寫埋的話,樓豬應該死都唔掂

其實未入果部份
好想自己啲角色快啲出
唯有整埋日服嘅角色出嚟提高下機率啦

不過其實係我鐘意寫人設

名:果那実(かなみ)
職業:轉暴君,副職狂熱者
技能:劇情專家、NPC攻略王、成身神裝
性格:腹黑
左短側馬尾粉髮,紫瞳
看似溫文儒雅心地善良,但係實際上連登仔性格
最鐘意睇著其他人陷入危機之中
然後等到就快死嗰陣先扮出手相救
劇情向玩家,以研究遊戲劇情為主
NPC攻略能力比真子高
曾經因為煽動整個城嘅NPC叛亂,而差啲成功一個人攻略一座城
發現咗個拎護心石嘅秘密渠道,可能係目前擁有最多護心石嘅玩家
現實係努力拯救世界嘅女高中生,可那愛嘅雙胞胎姐姐

名:可那愛(かなめ)
職業:五轉魔源師,副職狂熱者
技能:關節技、Boss殺手、成身神裝
性格:天然呆、暴力傾向
右短側馬尾粉髮,紫瞳
平時傻下傻下,一進入認真戰鬥狀態就判若兩人
原為普通又平凡嘅女高中生,點知因為某邪道漫畫而迷上咗關節技
認為只要對手有關節,就唔係佢對手
關節技嘅天材,曾單靠關節技贏得世界武術大賽冠軍
因為漫畫嘅影響,喺遊戲嘅目標係成為精通關節技嘅法師
一般用魔法攻擊,但認真嗰時就淨係會用關節技
平時會幫果那実打劇情Boss
喺二轉嗰時試過用關節技絞殺四轉(工程師)
現實係果那実嘅雙胞胎妹妹,試圖單靠關節技拯救世界

六轉

打錯咗
唔知點解成日以為宜家最高有六轉
不過或者其實其它服連六轉都有埋呢

呢2個人設會唔會太屈
突然醒起點解之前華西里堂堂公會會長連護心石都冇粒
突然醒起點解之前華西里堂堂公會會長連護心石都冇粒

俄服呀 一街都劫匪。有一篇講佢地私片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞