而家開聲吹港獨嘅手足,我夠膽講你地唔係真係想贏

1820 回覆
5117 Like 400 Dislike
又係時候binc
而家就真係要面臨緊冚港剷嘅局面,共孽嚟
Cheng Lap

「好嬲好嬲。我要話比國際聽香港政府有幾衰!」
「好啦,我聽到啦,咁我制裁香港囉。」
「制裁香港?咁會唔會令香港政府突然變好或者下臺架?」
「你會唔會下次選擇唔再選呢個特首?」
「我無份選,所以做唔到。」
「咁應該唔會變好或者下臺。」
「咁會好?」
「點,我制裁香港,你個經濟會受重創囉?」
「咁我份工點。」
「好可能無左。」
「層樓呢?」
「應該會跌價。」
「我仲供緊,係咪會變負資產。」
「係。」
「咁我既財產係咪縮水,收入係咪跌。」
「係。」
「咁政府人員呢?」
「佢地應該唔會失業,因為鐵飯碗,人工最多都係唔升。」
「咁似懲罰緊我多過懲罰緊政府喎?」
「係呀。」
「你有無方法淨係懲罰政府,我無事呢?」
「無。」
「咁同我想像中有少少唔同。我以為國際支援我會輕鬆左。」
「唔會啦,你一定唔會輕鬆左,我想透過懲罰你,去迫你反抗政府,咁你打爆左個政府,你咪懲罰政府囉。你中意逐條手指剁你班高官又好乜都好,到時你話事啦。」
「下?即係最後都要我自己諗方法做?」
「係呀。」
「咁我做得到就唔使搵你啦!」
「咁香港仆街,照理講就會多左人反抗政府啦。」
「如果佢地就算咁都唔肯反抗呢?」
「咁我會再制裁重手d,令你地再折墮d。」
「仲係唔反抗呢?」
「再重手d。」
「死都唔反抗呢?」
「都係再重手d架啦,令你再仆街d架啦,唔係你想我點?」
「咁我咪好慘!又比你制裁又比政府迫?點解你幫我我會慘左架?你幫我我唔係應該好左架咩?」
「下,你唔係想收拾個政府咩?我幫你加速,你收拾左你個政府你咪唔慘囉。」
「我諗住你幫我收拾個政府架咋!」
「“幫“既意思係幫助,唔係做埋你果份呀。」
「咁即係個波最後係我度?」
「係呀親!」
「咁我應該點樣做?」
「你自己諗囉... 我鬼知你點做。」
「如果我唔做或者做唔到會點?」
「咁我一係同香港政府和解,一係就制裁你到永遠囉。」
「有無溫柔d既方法。」
「無呀咁煩架你!」
啱呀
唔好講,會激嬲共產黨
Ok
而家開聲吹光復香港嘅手足,我夠膽講你地唔係真係想贏
樓主你老母死未?
怕激嬲共產黨呀?
而家清醒未?
自治就夠
千祈唔好畀對家捉痛腳鬧你個搞港獨
因為依家呢隻要全個氣氛呢大家都話只係要完善自治同民主
港唔港獨係一邊
5114個唔好激嬲共產黨黨員 宜家應該叫咩口號啊
樓主去咗邊
識得悔改未
傻閪
「香港已經高度自治」咪就係中共一直講嘅,爭取自治都on9

自治有太多形式,中共宜家畀香港嘅都係「自治」嘅一種

所以搵呢個term嚟爭取,真係未經歷過2014/2019
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞