而家開聲吹港獨嘅手足,我夠膽講你地唔係真係想贏

1820 回覆
5117 Like 400 Dislike
終於有人敢講

戰術vs戰略問題
巴打睇得透
yes
支持,而家就槍口對外,味鬼講港獨。
有實講,港獨真係未必接受到。
有美帝睇住真普選再搞乜都得啦
好對唔住我就係獨派人士
1.如果奉行聲明,我地都必需承認香港係中國一部分
2. 係人都知你同中共講合約係晒氣,佢係冇可能比自治你
3. 你唔開宗名義講獨立,就唔好妄想求自治,你求自治佢只會比更低層次嘅野你
4. 我睇到好多人話未係時候,唔好講咁白,同早期12-14年心態仲係一模一樣,咁到底幾時先係時候?講白啲驚咩?反正人地一早就扣左你帽子

當林鄭講出香港人係唔會有高度自治之時,我覺得已經可以坐獨立之實,有時講獨立並唔只係方案咁簡單(當然要傾),而係一種置諸死地而後生嘅覺悟,坦白講,睇得出好多人都根本唔係想革命,時代革命只係屬於好少部分人嘅口號,唔係想拗啲咩,香港人要嘅係覺醒,2019係好特別,但覺醒仍然未夠,勿忘天琦。
推 岩
你又係佢地心入面條蟲?
你又知道佢地會支持獨立?
乜撚嘢叫唔好激嬲共產黨?
明明係班港獨撚不斷ff
人地講嘢曲解成支持港獨
上個月共產黨已經想將場運動定義成港獨運動但唔成功
香港人自治咗之後,我地就可以推動獨立議程,修憲同公投

講到中國又會俾你自治咁
中共夠話俾西藏自治啦結果點?

嗌獨立只係再嗌高一口價,你保守啲想嗌住自治先咪繼續,各自爬山囉,你有你爭取國際支持,我有我播獨,繼續做思想準備工作

對中共嚟講,如果獨立勢力夠強,兩害取其輕,話唔定會考慮開放多啲治權俾香港
成班人都無乜獨立思考分析力
咪屈啦,一味講自己睇得幾前,完全抽離左現實世界,用港獨字眼就會少左淺黃同國際支援呢兩個事實。
連普選權都未贏到係咪真係以為呢d野可以一步登天?
我由16年就堅信香港要獨先有民主自由,但問心嗰句依家啲淺黃和理非連五大訴求都唔知可唔可以真係企硬缺一不可,一下將個agenda跳到獨立只會令佢地同你割
高汁
推!樓主正解!
咪臭系
講得好好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞