而家開聲吹港獨嘅手足,我夠膽講你地唔係真係想贏

1820 回覆
5117 Like 400 Dislike
好反常,明明係6,7月已經係共識嚟
而家竟然要再講一次啲阿媽係女人既嘢
唔怪得有人已經放棄連登講行動,剩用嚟睇消息,認為連登已經比人入侵失效
自己組個小團自己傾行動
絕對同意!刻不容緩!
港獨前要五大訴求升級, 永續基本法
https://www.thenewslens.com/article/97207
我出黎行成日都見到支港獨旗啦
邊撚到有割過 不過冇人理啫
唔割就老奉要支持你

樓主講緊政治智慧
你唔聽咪算 繼續幾丁友叫獨立
都冇人give fuck 咪各有各做囉
港獨撚唔好騎劫啦屌
留係連登打飛機咪算
出嚟嘅有幾多人係撐港獨你哋好清楚
追求民主同追求獨立係兩件事黎
後者係會令國際卻步
佢哋都要食中國條水 唔會撐你哋
一日有中共 獨立都唔會成功
推翻中共 獨立亦無需要
但首先係要推得翻中共
你家下話港獨 國際唔會撐
最後乜都冇 失敗收場
白痴比喻錯誤,白痴單純貶義,港獨對香港好
你都未打人,已經畀人捉去坐一個月,出返黎點解唔打獲佢?反正已經要付出代價
心態要調整
求幫推 或多或少有幫助
[反省]我發現好多人都搵唔到方向及定位 入嚟啦
https://lih.kg/1599090
然後就一大堆post
"一句講曬xxxx割唔割"

好, 就一於誇大佢
我燒曬成個香港割唔割
喺街無差別亂斬人割唔割
生化武器攬炒割唔割
我射埋你屋企人割唔割

"核彈都唔割, 原來只係口號黎?"

基本就係將 “割唔割” 同 “對與錯” 畫等號
騎劫曬成個原意
又係要開post以正視聽
我見到都算,盡量唔好搞到成個壇爭吵不斷,盡量想多啲能量去行動度
真係好老實,除非有乜有奇蹟發生,依家個國際局勢中共應該無乜可能過到八十大壽(但係當然中共冧咗會唔會變成軍閥割據或者係更獨裁嘅政體就另一回事)
好明顯有班人又想借港獨議題去搞散自治運動
唔係
而家急需要一個正視聽post
但又推唔起
完全正視聽,無得急㗎呢啲
咪係囉

其實我哋郁下條尾,中共已經知之後條線會點走,因為中共先係玩hidden agenda嘅神級高手
北塞普路斯全球只有土耳其承認
西方認為南邊原本個政府係全塞合法政權
即係西方已對土耳其宣戰?
克里米亞實際由俄軍控制,google map 顯示係爭議領土,即係美國向俄佬宣戰?
咪就係,鬼唔知要獨立,我直頭想今晚就獨立添,成個連登除咗五毛應該答你應該獨立,依家係叫你獨立唔洗好似耶撚傳福音咁四圍講,用下腦呀
美國唔會主動吹大雞叫人獨立咁笨柒
要人地圍內決定要獨,佢先會係隔離支持/反對
你唔做,人地就唔會行下一步
我地唔遊行,又點會有今日既國際支持?
如果有睇我內文就知我其實都係港獨撚,只係唔會喺呢個時候爆哂響口咁解
其實你所謂正視聽,即係講到而家講港獨=一定錯,等於豬隊友,等於提倡大家千其唔好再講港獨。你有冇發現係更加挑起左爭論?

你愈去講一個理論係岩,另一個理論係錯,你就愈drive左大家去討論兩個主張既優劣。

你要大家去講行動,就唔好提出「現在支持港獨=連累革命進程」既論點。否則,大家只會繼續鬧交。
諗下
喺ig新聞留個言都會有五毛特登dm你
一對一都用足時間去煩你
連登呢個地方會有幾多五毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞