而家開聲吹港獨嘅手足,我夠膽講你地唔係真係想贏

1820 回覆
5117 Like 400 Dislike

有啲嘢唔係下下要宣之於口
因為西方好多大國都面臨緊分離主義嘅問題,包括英國
愈多香港人身體力行支持港獨,外國只會更有藉口支持香港自治,因為外國會話港獨不可行,唯有自治先係最好。

愈多人講港獨,外國愈容易推銷自治。
所以隔日就比Pelosi搞話要彈劾佢,然後今日就話要中共公司下牌 但是Senate and house 偏頗到仆街
連真普選班淺黃都未ready
仲講獨立
心照不宣啦
唔嗌香港獨立

主權在民 香港自治
認同就其實好多人都認同,你見榮光叫「國歌」,幾多人暗爽就知

問題要去到呢一步,係真係有既定嘅agenda,跳step講出嚟只會縮小我哋嘅論述空間同畀位中共分化
主權在民 香港自治
港獨不嬲係政府想套落我地頭上
家陣仲要抻個頭去帶實 都唔知講咩好
有道理
幾年前港獨集會上曬國際新聞,有邊個正常國家屌香港唔應該獨立?
新疆全名又係乜?
同意
當初五大訴求做咗咁多文宣先爭取到民意同國際支持
一下就跳去港獨根本冇民意支持
嘗試入去同啲人講道理發覺根本唔會聽仲鬧人五毛
我唔想話人係鬼但真係覺得會畀人借題發揮搞散運動
你有無諗過你呢個標題已經分化緊我地
英美對香港要自治係佢地將會堅定不移地繼續支持既原則,因為自治對英美利益最大。

香港人支持獨立,英美會話佢地唔支持獨立,英美會話繼續支持自治,香港人不斷去支持獨立,唔會令英美放棄支持香港自治。

香港人對中共叫價高一級,反而令英美中間既自治方案更多其他國家支持。
巴打講得好啱

港人治港 天經地義

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞