而家開聲吹港獨嘅手足,我夠膽講你地唔係真係想贏

1820 回覆
5117 Like 400 Dislike
普選咗反而外國更加唔會支持你獨立,你都有民主,點解仲要獨立,加泰就係一個好例子
Push
你要記住,我哋依家其實係好醜怪咁求緊美國幫手,而唔係你假想劇入面社工與受害者嘅角色。

香港係依一刻只可以俾子彈美國,睇佢想點樣幫手。 上到美國廣泛報導,而又係強硬嘅口號就係"Resist Beijing, Liberate Hong Kong" 後面 解放後/光復香港 用Liberate,已經對美國有更特別嘅意思,絕對係可以幫香港獨立嘅用字,但美國都依然只係用 自治 嚟形容香港應有嘅狀態,就應該知道美國嘅取態。

以你嘅假想劇嚟講,由依句開始

受害者:「我屋契寫明我屋企係我自己可以話事嘅地方,但係佢打入嚟我屋企打我。」
美帝:「咁你有冇作出反抗?你係咪真係想打低佢?」
受害者:「我有不斷反抗,已經三個月啦。一開始只係大聲叫救命,依家開始會同佢搏兩拳,但始終唔夠打。求下你救救我。」
美帝:「我可以幫你鬧下佢,亦打佢兩拳,佢應該會收手。」
受害者:「我真係想打低佢架。天滅佢,殺死佢全家!光復我屋企!就算可能整爛D傢俬都冇所謂,求下你幫我打低佢。」
美帝:「既然你有決心,又抗爭咗咁耐,我有個計劃可以令佢唔再擅自入你屋企。我放座機關槍係到,如果佢想入你屋企就幫你射佢,不過可能會射爛埋幅牆。我仲會間唔中過嚟見下你,睇下你過成點。你要 定 唔要?」

依個就係美國計劃嘅自治,你要,中共就再入唔到嚟。 你唔要,仲想再要更多,我就唔知美國仲會唔會有個更好嘅計劃俾你。
港人治港 高度自治

淺黃和理非同中立撚都buy
PUSH
咪就係,
硬係有D傻仔以為晤使要群眾支持
講到就當係做到
國際上你嘅對白沒有發生過。聽證會嘅對白唔係噉樣。外交上美國亦唔會噉樣答。

受害者:「我屋契寫明我屋企係我自己可以話事嘅地方,但係佢打入嚟我屋企打我。」
美帝:「咁你有冇作出反抗?你係咪真係想打低佢?」

美國係唔會噉樣問。呢啲叫做 Leading Question。外交上噉樣問,就會被人話其實係美國鼓吹香港造反。所以你嘅對白唔會發生。
咁係要說服佢哋支持,而唔係跟大隊走,改變自己立場

大部份都和理非,當初點解要有文宣講勇武?

香港繼續自治,就只係會一直退步,只係將個退步減慢
況且中國真係會俾香港自治咩?佢守約就唔駛打貿易戰
中國有心畀香港民主,就唔會操控選舉、DQ議員、修改議事規則、高官委任制、搞國泰、黨鐵、李嘉誠、一地兩檢、大灣區
香港人頂咗好多次,仲要繼續呢啲抗爭日子咩?可以頂得幾多次?
唔通大家只係諗住拖拖下,拖到有人/下一代解決就算?一邊拖,中國咪繼續每日幾百個殖民同經濟壟斷,助長中國
偽港獨同泛民左膠都係一家人,只係泛民左膠專搞和理非維穩及穩會幫市場犯錯敗身家,而偽港獨就係出黎借用果d捧開泛民既傳媒出黎騎劫激進派同埋前線抗爭者,之後再突然特登犯錯幫香港人輸身家!
認同
香港要既係自治同真普選
就好似宜家咁,高度自治,但修憲同釋法都要中國話事,咁呢個自治又有咩作用?
佢夠話勾結外國勢力
咁我地唔揾外國幫手啦 廢事比套帽子
兩制已死 叫左好耐
所以話要獨立
然後歐美話佢地已經叫緊獨立啦 拿幫你幫到盡 你讓一步比自治 我幫你氹佢地接受自治
agger
依大家關係係咩?
情侶定博弈對手
咁所以應該玩溝女定show hand
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞