而家開聲吹港獨嘅手足,我夠膽講你地唔係真係想贏

1820 回覆
5117 Like 400 Dislike
收撚嗲啦p牌五毛分化撚

邊個話一國兩制行之有效呀?低級分化撚
當有人想歸英、獨立,就講一國兩制、港人治港係中間方案,係幾咁好
好似幾十年前,當英國想維持現狀,親中派就為民主回歸吹風,扭曲民意,最後就真係民主回歸

明明想獨立,但做個民意畀外人睇唔想獨立,人哋點幫你?

支持獨立要做嘅係對外國講,香港獨立比自治比中國管好
香港獨立,唔會受中國影響,唔會出賣歐美,唔會做中國白手套,唔會幫伊朗、北韓
真係想港獨嘅
唔該唔好講
做就得啦
開天殺價,落地還錢,而家唔嗌,等下世啦
自己支持,其他人唔支持,應該要說服人支持
而唔係見其他人唔支持,自己就唔出聲,跟大隊,甚至扮唔支持

個個都扮唔支持,外人見到個勢就係普遍都唔支持
你含撚啦標籤分化狗,嗌獨立都要畀你屌,過主啦。
Push

明知呢個係唯一出路,但都真係要煲左自治先
已經不割蓆無屌大中華膠、民主回歸,仲要試水溫出嚟踩多腳唔畀講獨立?
請問咁同三十年前民主回歸有咩分別?
慳撚d啦你,p牌無罪,但起你底就知咩事啦

而家無人不講時代革命,貼晒地未?
咁好文,推爆你啦!
push
香港人唔講獨立,美國係唔會講獨立。因為香港係當事人,美國尊重香港人嘅決定。就算香港講獨立,美國就算支持,獨立都唔係免費。香港人願意付出幾多,係香港人決定。

如果你想畀證據話美國支持香港自治,唔支持香港獨立,證據要係香港話獨立,美國聽咗但係仍然話自治。而家香港自己都唔講獨立,美國唔講獨立,係唔可以證實美國唔支持香港獨立。

以往有試過噉樣嘅情況嗎?
某人民:「我哋嘅政府唔民主,我哋想同佢割,建立自己嘅政府。」
美國:「唔好,唔好,我哋唔會承認你嘅新政府。」

有試過噉樣嗎?
某人民:「我哋嘅政府唔民主,我哋想同佢割,建立自己嘅政府。」
美國:「好﹗」
例子:台灣,南越,南韓
如果你話證據係要香港話獨立先,其實寫住 香港獨立 個支旗一直都有出現。
港獨言論一直都有,但係點解美國要忽略依個獨立嘅字,轉向講自治?時機唔啱,自治係操作出同獨立冇分別,但係就可以減省好多程序上嘅麻煩。
高汁po
[緊急呼籲]行動post 全部人幫我推
https://lih.kg/1600296
講得好
唔覺得係美國「轉向」講自治,覺得係香港講獨立嘅人唔係大多數。所以不論戰略原因,美國「揀」自治係正常,揀獨立就會比香港本身嘅民意激進。每一次有新嘅人加入幫手,個升級系列又從頭開始。而家美國係從低做起,係冇做錯。叫中共畀聽香港人講,中共唔聽,就升級到制裁。之後如果中共被制裁都唔畀香港自治,美國其實會冇牌出,除非香港話想獨立。

喺美國嘅立場,其實香港話想自治同想獨立,美國嘅升級次序根本冇分別。次序冇分別,但係最高可用嘅武力就有分別。所以,而家講話想獨立嘅人係唔駛割。根本唔會減弱美國嘅對策。講獨立只會加強美國可行嘅對策。

受害者:「哥哥,我喺屋企畀人蝦。」
社工:「你有證據嗎?」
受害者:「有呀,你睇,我畀人打到噉樣。」
社工:「係喎,噉你想點呀?」
受害者:「我屋契寫明我屋企係我自己可以話事嘅地方,但係佢打入嚟我屋企打我。」
社工:「噉佢咪違約囉?」
受害者:「佢仲話個屋契係舊時嘅嘢,不會遵守咖。」
社工:「原來唔係違約,係毀約。噉你想點呢?」
受害者:「我想佢遵守屋契嘅諾言。」
社工:「但係個屋契淨係有效到 2047 年喎?」
受害者:「如果你可以幫我令佢守約,我相信我可以喺 2047 前搞掂。」
社工:「點樣搞呢?」
受害者:「我可以叫佢續約,跟住可以等佢弱嘅時候,自己加強保安,唔畀佢嚟打我。」
社工:「呢個係你嘅計劃呀?」
受害者:「係呀。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞