而家開聲吹港獨嘅手足,我夠膽講你地唔係真係想贏

1820 回覆
5117 Like 400 Dislike
咪即係溫水煮蛙囉
有人講自治,有人講獨立,有咩問題?如果外國因為有本土人講獨立而不再支持香港爭取自治,你會否太看低外國?

就算現在有700萬人支持香港獨立,你猜外國政府會如何?我猜外國會根據佢地自己既利益,再去同中國叫價。

現在外國說香港要自治,不是因為自治較易,而是香港自治對外國利益最好。

香港有一個人支持獨立,外國會支持香港自治。香港有七百萬人支持獨立,外國一樣只會支持香港自治。

外國係唔會理你香港人點樣諗,佢地只係care自己利益。講完。
班友點答我都識背,咪話你搞死一世社運,時機撚,中計撚
依家係近一百年難得機會,大陸內憂外患既時候(內部經濟差 有昏君 香港問題 外部有美國著手嘅自由世界包圍網)如果呢場運動係依家終結就肯定變新疆,但爭取到自治可能唔止個樣野,甚至可以承先賢之志

2014年輸唔止係香港人問題,而且當年中共國勢如日中天,依家中共國勢開始動搖簡直係千年難得一遇

最想追求嘅核心價值係自治民主自由
獨唔獨都係後話
同埋有班香港人唔係想反國 只係反共嘅專制獨裁
唔想呢刻分化多班人
這是最好的時代,這是最壞的時代
agger
根本未係時候
你同外國裡應外合唱雙簧,威力會更大
心態要調整
求幫推 或多或少有幫助
[反省]我發現好多人都搵唔到方向及定位 入嚟啦
https://lih.kg/1599090
今晚見到個獨立宣言嘅post,咁多正皮,我都o左嘴
由此可見,好多連登仔情緒化得好嚴重,唔理做左呢件事,後果係點
香港自治!

需要大量文宣圖!!!
自治民主自由就係最大公約數,獨立其實開始係好多人想但唔會講出口,因為知時機未到

時機係好重要
我好想港獨
但我知道好多黄只係唔忍心小朋友被打同濫暴
港獨會失去佢地支持
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞