而家開聲吹港獨嘅手足,我夠膽講你地唔係真係想贏

1820 回覆
5117 Like 400 Dislike
無撚曾
亦都懷疑中共已收買左好多連登ac喺度鼓吹港獨,大家睇路
我就真係覺得唔出奇,光譜靠向極端嘅言論係容易多正評,但篇宣言其實語法都寫得幾差下,但我又唔想出手改,一改就搞到好似同意而家推獨立咁
無鼓吹,純粹係覺得無論認同定反對都要面對呢個問題
p
呢個時候唔搞獨立 你下世都無機會搞到
Push
啲毒撚鐘意開口第一句就
喂 我想屌你個閪呀
最後個句係重點

屌,講真,去到依家大家都開始諗獨立
無人會阻止獨立,但唔係依家
一定要一步一步黎,你依家話獨立,中共就有哂藉口,外國亦幫你唔到,唔好再低能
係㗎,但係因為咁先要更步步小心,爭取自治就係達到想要既野既鎖匙
正正就係侵侵聯合國演講之後

但我講覺得要做起都唔係咁易,大部份香港人都繼承咗香港仔性格,隨時玩火自焚
中國要全面管治香港 <- 外國要香港自治> 香港人要全面獨立。

香港人愈激烈爭取獨立,愈發映外國既中間方間愈合理,compromise係政治既藝術。
推 心底話
慢慢黎 呢啲嘢急唔到
真心嘔血全部無腦逞一時之快
香港人講咩,英美都唔會縮,因為英美單純係利用香港來打中國,無論香港人講咩,英美都只會繼續利用香港。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞