而家開聲吹港獨嘅手足,我夠膽講你地唔係真係想贏

1820 回覆
5117 Like 400 Dislike
Drffyggreeee
我推呢個!
push
實際上autonomy 即係 full autonomy
agger
台灣咪係自治但未獨立囉。依家就係想香港變到咁。
認同樓主,希望多點人可以睇完post後冷靜思考下先。想野實際點,唔好太離地。
講港獨唔係真心膠,就真係完全所抗爭者死

你一提港獨就變成中共保護國家領地完整,佢哋就變左出師有名,佢哋點做,到時國際社會包括美國都得講啲咩

自己諗清楚,就算俾你不停話要獨立,以香港而家個情況有冇可能先,提左分散運動注意力唔講,最大問題係中共真係唔會有顧慮,前線嘅手足就好危險

點解呢場運動到而家都冇咩人割席,咁團結國際社會咁支持,係因為我哋企係道德個邊,出師有名理所當然,所以就算做啲可以過左火嘅行為,大部分人都理解,因為就算過左火都係有原因,而且合理
同意 但不分化
多謝各位付出
咁我問你台灣呢?越來越少國家同佢有邦交,但起碼仲有個美國照住。你估台灣人真係唔想台獨?定係冇同美國講得夠?收皮啦。人地唔支持就唔支持,講多討厭。

以為講得多就會到手,有,我三歲個孫都係咁諗。
前兩個月都仲好大口氣想講獨立 但睇多左就明白自主權離獨立不遠了 但字眼都係要小心
Push
我好懷疑係對家文宣啲人黎
好啱,尤其最尾果段。
我都有諗過。
雙普選都未有,研究港獨⋯
要靜靜地
事實上 香港如果無任何國家支持
跟本就乜撚都無
今時今日香港咁重要
係因為夾係各國中間嘅一條線
基礎都無一嚟就開口話要獨立
同坐係屋企然後話想做首富無分別
佢地最想我地叫港獨,我地一直對外宣傳嘅就係5大訴求,全部都係好合理嘅野,所以外國先幫我地,包括澳洲嗰個撚大陸人嗰個記者,一路問啲大陸人5大訴求邊一個講過獨立,如果我地真係叫港獨,人地點幫你?中國係會完全變成合理派兵鎮壓,我地點文宣都冇用,外國更加難插手。

完全同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞