而家開聲吹港獨嘅手足,我夠膽講你地唔係真係想贏

1820 回覆
5117 Like 400 Dislike
仲有,有無留意邊啲人反對港獨?班友全部都有外國護照,香港只不過係佢地返工搵錢的舞台。叫港獨即係炒佢飯碗,佢地會制?普羅大眾只要安定繁榮,未到臨界點都唔會支持。
務實去做,唔好做口交部
拆屋效應
先開口叫人獨立 啲人話不了不了嘅時候
再吹風話自治 會唔會好啲
但係想知邊個話要廢除JD咁on9

一講獨立
就變左台灣 到時唔同國家都會避忌
執著中英聯合聲明講中共違反先
認同講咗自治先
反正中共都唔會俾自治你
依家儲定潔癖撚同淺黃支持
之後再順勢(類似64咁令全世界都覺得難接受嘅事)升級到脫共(包括但不限於港獨)
延伸閱讀
大家點睇脫共?
https://lih.kg/1536794
認同!
認同樓主

喺呢個時候出吹港獨post簡直
真.送禮比對家

真係唔識分開post果啲係真心冇腦定鬼
連登最大弊處就係人人做大台去出post
無啦啦可以整個標題話「大家從今要xxx」
然後又勁多白痴唔用腦唔分析就正評咗
有啲野唔洗講到出口先係,名目既野

佢地口講既自治根本就係一種主權獨立
認同
2017 年後消失左咁濟
而家就出黎騎劫,好難得民心
Up
Up
其實獨派嘅,無論追求嘅係獨立公投定係武裝革命,繼續去做啦。搞政黨嘅去搞,買軍火嘅去買,唔洗係到同大家嘈。因為你地俾其他人更有諗法,更有決心同勇氣。獨派嘅真係要開始準備好未來嘅路。兄弟爬山,各有各做 終須有完嘅一日。和理非高度自治依啲想係原有制度下爭取生存空間嘅 其實係好愚蠢,反建制人卻不反建制,講咗咁耐仲有人講林鄭下台。 獨派要做嘅係海外成立革命組織、成立報章媒體。要有組織做野,而非依家咁左一群,右一堆。只有以鮮血喚醒香港人革命之心,前仆后繼為革命事業犧牲,還香港於香港人。驅逐中共、還我香港。
同意
破窗理論 你叫自治-退一步得假普選 你叫獨立-退一步有直正自治同普選
絕對同意, 依家真係唔岩時機
個問題係齋講講獨呀
而家五大訴求甚至要重奪議會,都係有做緊實質野,大家有個務實方向

但講獨呢?除左不斷講左幾年都仲係講,plan 又無,實質野又無,齋講,點叫大眾支持?

講得幾咁動聽都好,大眾睇唔到點做,咁點支持

呢幾年做過乜?而家就走黎騎劫五大訴求,引人不滿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞