而家開聲吹港獨嘅手足,我夠膽講你地唔係真係想贏

1820 回覆
5117 Like 400 Dislike
美英要既係經濟開放,香港獨立後經濟唔等如閉鎖,無縮既理由,政治因素只係藉口。
大家都知佢唔會畀真普選,中共違反中英聯合聲明香港同其他國家先名正言順
有d野真係想都未係時候講。要爭取國際支持,一定要合理。暫時爭取真一個兩制,高度自治,真雙普選係基本法提到,所以國際會為我地而支持。至於之後會點,慢慢跟貼事件發展先算!
終於有人講

明明聯合聲明 一國兩制 係外國切入點 又幫美國賺咁多錢 有咩理由要取消 自毀長城

中共講咁耐 就係想唔認聯合聲明 有咩理由幫佢

諗下都知 如果美國真係要取消關係法 就唔洗立人權法啦

佢就係唔想用呢個核彈 所以先立法想定點打擊

前幾日忽然咁多post講廢聯合聲明/獨立 真係鬼鬼地

基本上 依加先爭取中美共管 拎自治權先 其實有自治權 有普選 已經等同於獨立

情況類似於台灣 有獨立之實 而無需要宣之於口 繼續食兩家茶禮 有何不可?
Thank you, well said.
岩,要慢慢黎

熱狗係咁架
我有朋友都係佢地fans
洗晒腦唔夠人講就話我地一言堂
我地又唔係共産黨點禁佢言
遇到依啲人ignore就得
講到咁巴閉就去做啦
班人冇action冇blueprint
剩係識收割分化
對話係冇意思
屌,終於有人話
高度自治香港自治有 D 唔同喎。
tui
推爆佢!
孫中山係武装起義,你夠膽咩?
重要,推比全世界睇
有種現象係任何時候都要壁壘分明
咁樣會失去暗中中間遊走的機會
萬事都要正面衝突
推呀!!
唔可以背叛我地盟友(建立好邦交
港人治港 高度自治 = 港人自治
大陸興d shortform

嗰句 香港自治 真係估唔到會俾柒婆入一野
如過講番高度自治 佢應 該無得駁咀
你諗下依個post有百幾個負評
另外一個假膠post了交嗌又係百幾個正評
其實來來去去都係嗰班人
大家真係要用下腦
直接ignore唔好再同佢地晒精神
好無謂
AUTONOMY!!!!
自治左先,等支爆既時候就可獨立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞