而家開聲吹港獨嘅手足,我夠膽講你地唔係真係想贏

1820 回覆
5117 Like 400 Dislike
因為你地班人有勇無謀,只係想發洩﹗

你地班仆街對唔住侵侵﹗對唔住G7所有領導人﹗更加係想陷咁多位仗義幫助香港嘅美國議員於不義﹗

而家侵侵脅同G7各國高調話要保中英聯合聲明,就係同中共講佢一定要畀返一國兩際承諾嘅真自治香港人﹗而家全世界都係借呢個窗口嘢嚟攻擊中共,所以中共先要話聲明無效咋。但你班人竟然走去攻擊聯合聲明?仲癲到話唔要、要廢除?你以為咁樣真係幫到建國?實際上只係幫緊中共強化佢嗰個中英聯合聲明已經冇效嘅講法咋

香港人自治咗之後,我地就可以推動獨立議程,修憲同公投,換言之自治同獨立對中共而言本質上係同一樣嘢。但而家世界局勢同客觀條件,係香港達成自治較易,獨立極難,所以全世界要幫香港嘅,都係打自治呢個point而唔係打獨立。但你班友就死都要好似發現新大陸咁四周亂講,知唔知你地搞到全世界想介入香港問題嘅國家同政客都好撚尷尬﹗

知唔知咩撚嘢係skip,咩撚嘢係agenda?即係你約條女嚟食飯,唔會一見面就問今晚扑嘢夜唔夜,而係要按部就班﹗自治就等於溝條女上酒店,獨立就等於正式埋牙。你一嚟就大叫扑嘢啦喂係想點呀,你係好撚勇,嗌完之後都好爽,但條女呢?呢個比喻講咗咩自己摸索下啦﹗

如果你話我粗鄙,我就同你講歷史,你有冇撚見過越王勾踐喺吳國食緊屎嗰時鳩叫我要復國呀?有冇撚見過劉備喺曹操手下嗰時會大叫我要同你分天下呀?知唔知點解冇呀?因為人地知咩係「勢」、咩係「術」,知道成大業唔係貪一時口吞之快﹗

如果你地真係想贏嘅,就將獨立放喺心入面,將自治放上枱面﹗
咪臭係
自己之前文宣咗咁多
而家又前言不對後語
我本身真係唔想浪費連登版面講呢啲嘢,但見住越來越多港獨post,真係忍唔住
其實政治就係語言藝術,政治就係曉之大義之後做污糟野既藝術

事實上有時俾個國你都可以俾人綁住(eg加盟共和國)但有時叫自治領又可以獨立地位,所以取得自治權但叫特別行政區都可以有同樣效果

政治就係咁,你高叫香港自治已經得到你想要既嘅八成
賀佢老母臭呀 入去睇下幫唔幫到手俾大家諗到啲野

101重點唔係一區定五區 目標先係重點
https://lih.kg/1599071
中英聯合聲明完咗咁點
香港自治 推
依家美國都不停暗示香港獨立啦 弱智仔
心態要調整
求幫推 或多或少有幫助
[反省]我發現好多人都搵唔到方向及定位 入嚟啦
https://lih.kg/1599090
仲有,以我觀察,就係侵侵喺聯合國演講之後,就突然多咗好撚多港獨post,我唔知係侵侵嘅演講令人high上腦,定係有人想帶風向,借此瓦解國際戰線嘅論述,總之呢樣嘢如果爆出嚟真係會令國際戰線好尷尬,希望大家可以收下口
醒少少當幫手好唔好啊
而家未係時候講

無錯啊,要一步一步嚟
完全跳L曬step
獨立唔係你講一句口號就有架
不要說 只要做
Action speaks louder than words
國師有樣嘢講得好啱,如果香港能夠自治的確有助2047可以係談判桌有香港人份,加上人權法過到勢必變成三方香港前途談判

而家係要香港自治
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞