而家開聲吹港獨嘅手足,我夠膽講你地唔係真係想贏

1820 回覆
5117 Like 400 Dislike
agger
何以戰? (長文)
https://lih.kg/1594903

希望強硬立場既巴打明白一下咩叫轉換
姐係人哋話你白癡,佢就認左自己係白癡 一樣道理
而家叫唔叫都要認清事實
一日係中共管冶之下,都唔會有民主自由
獨立係唯一出路
一定要放獨立思想係心入面

Btw叫埋chinazi都有人跟,叫埋兩制已死好唔好?
你一講獨立
外國唔敢再講支持你
支持民主出師有名
支持分裂國家係宣戰
連登仔未撚訓醒
push
因為你混淆咗一樣嘢,美帝係要逼中共就範,而唔係向任何人推。如果而家係八十年代香港前途談判,你呢個方向就啱。但而家喺中共眼中,自治係同獨立一樣,所以唔存在你想像中嘅折衝,有嘅就只有直接嘅利益同權力碰撞,喺呢個時候,力合則強,所以係要提自治

有d野係hidden agenda
只能做不能講
政治你地到底識玩幾多?
政治係玩明刀明槍咁白痴?
係準備哂所有野
美國真係吹大雞話獨立/共狗反檯明講香港係一國一制時,先被迫(其實我地一早準備好)獨立
另外第一回我冇講錯,你要有外國祝福先會成功
強如以色列一個打9個,6日戰爭都係要自己打贏左自己攪掂(雖然有美國軍備幫手好似係)
依家要港獨只係會自Hi, 政治吳係叫口號!警方防線都未過到!就想一步登天? 抗爭唔係請客食飯!依家時局亦唔係時機!做實事同要有贏既心態!
我同意現階段唔應該不斷宣揚港獨 但係一定要將港獨帶入討論之中 比啲時間香港人醞釀下 咁樣下一次運動議題就真正會係香港獨立

如果啲人問起我係黃定藍 我一定話我港獨嘅
但係策略上嚟講 宣揚自治權係比較好聽啲嘅
獨立唔洗急住,
等美帝制裁法案通過之後,要保持監察香港人權狀況,基本上已經等於香港比美國管住
宜家口講香港獨立美帝都難幫

應該講自治
呢個時候講港獨根本想騎劫場運動
push sorry
有D野做唔需要講,講就唔一定會做!俾位人地入你,一網成擒就有你份!先學識做隻無聲狗!
梁遊有沒獨過?有沒一齊畀人DQ?
你都係到開響口自治後獨立,中共會畀條可走向獨立既民主之路畀你咩
中共格言就係要係星星之火哥陣撲滅
宜家有機會燎原,未試你就話不如星星之火多陣
離龍門遠又點?宜家中共拿緊刀斬你隻腳啊
唔到你控制啦,對家會扮你出post,仲要出埋英文
對家我地控制唔到,係希望真心膠就好停手啦
推呢個,以正視聽!
我唔知你邊度收返嚟嘅風係講國際等緊香港人講獨立啦,我來源請講我知

我剩係知早排G7峰會出咗聲明支持中英聯合聲明,而之前侵侵喺聯合國講聯合聲明係國際條件,佢哋係支持聯合聲明

而聯合聲明係講緊自治,而唔係獨立
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞