LIHKG 箍牙集中討論區3

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
我遲d會consult岑x先
佢有人介紹會唔會平d
其實仲有冇其他專科介紹

冇得平
Book左七月張業文
佢有人介紹會唔會平d
其實仲有冇其他專科介紹

冇得平

岑x係咪full到等好耐先book到?
佢有人介紹會唔會平d
其實仲有冇其他專科介紹

冇得平

岑x係咪full到等好耐先book到?

大約一個月
想問下如果隱適美
由第一次見牙醫到帶牙套 大概隔幾耐架?

淆左好耐都未book第一次consult

如果第一次consult就決定做嘅話會即日印牙模,然後等大約2個月就有電腦圖睇,睇完電腦圖覺得冇問題就等多兩個星期會有第一套箍喇
同埋如果要剝牙嘅話多數睇電腦圖嗰日會剝埋

洗唔洗兩個月呀?
5-7日都有啦
剝完牙好痛點搞好
仲要下星期再剝 剝到我流晒淚
剝完牙好痛點搞好

剝牙淨係打麻醉痛咋喎
你痛成點
剝完牙好痛點搞好

剝牙淨係打麻醉痛咋喎
你痛成點

麻醉過左之後開始痛 那住那住痛左成晚
佢剝埋另一邊咪完全唔洗食野
剝完牙好痛點搞好

剝牙淨係打麻醉痛咋喎
你痛成點

點解會痛 過左麻醉都冇事
痛咪食下上痛藥囉
剝完牙好痛點搞好

剝牙淨係打麻醉痛咋喎
你痛成點

痛完未
痛一日食一兩粒止痛藥應該無事架喎
一邊傷口一星期差唔多好架喇
到時可以換邊食野
剝完牙好痛點搞好

剝牙淨係打麻醉痛咋喎
你痛成點

痛完未
到時可以換邊食野

食左粒消炎冇咁痛了
但我唔敢食野
剝完牙好痛點搞好

剝牙淨係打麻醉痛咋喎
你痛成點

痛完未
到時可以換邊食野

食左粒消炎冇咁痛了
但我唔敢食野

I know that feel
有冇得淨係cool上牙
想問下如果隱適美

如果第一次consult就決定做嘅話會即日印牙模,然後等大約2個月就有電腦圖睇,睇完電腦圖覺得冇問題就等多兩個星期會有第一套箍喇

洗唔洗兩個月呀?
5-7日都有啦

我半年前consult嗰三間都喺話要2個月
可能而加有新技術快左我未update啦
呢個月中開始,我想問第一個星期是咪真係好難頂?

利申︰直接上架,夠位排返整齊
5年前太子箍完牙留名
有冇得淨係cool上牙

有冇巴絲有倒及牙問題
想問下箍嘅話會用咩方式
同埋大約幾錢?

倒及牙好似要做手術
想問下如果隱適美

係咪林靜怡做得幾好架?

除左佢仲有冇邊個好介紹

我最後唔喺箍佢唔清楚 佢好多打手
但consult過 覺得佢喺有經驗嘅
consult多幾個牙醫先再決定邊個適合自己啦
嗰陣我都consult左三四個同專科

咁可唔可以透露下你最後揀左邊個醫生

我consult過林靜怡 唐逸謙 康齒堂曹xx (唔記得全名 ) 同岑儉
最後揀左唐逸謙 見佢黑鑽級 同埋因為有frd箍緊所以平啲 不過平左同其他都冇乜分別

除左康齒堂姓曹九唔撚搭八咁之外 我覺得其他三個都比到專業嘅意見我 例如一睇就睇到我有咩問題要改善、可以揀剝邊幾隻牙嗰啲 唔好就喺三個都要等
特別一提岑儉喺箍牙專科好nice又有料 佢比左幾個其他醫生冇講過嘅方案我 如果箍傳統我會搵佢

個人意見喺隱適美揀啲接得多case有經驗(鑽石級數高啲) 同價錢合理嘅牙醫就ok 畢竟大部分都喺美國間嘢設計 牙醫某程度上喺輔助角色 幫你剝牙,上attachment,跟進度etc 咁當然手勢都好重要
(頭盔: 我覺得啦下 有啲人覺得愈貴愈好)

祝你快啲牙齊變靚
岩岩上完attachment真係
痛到牙醫幫我戴完叫我咬舊膠都咬唔到
點解你地咁勇話唔痛
點解剝完牙 個兩個洞位會打左X ga?
係醫生畫上去嫁?
點解剝完牙 個兩個洞位會打左X ga?
係醫生畫上去嫁?

縫左線咋嘛
想問下如果隱適美

係咪林靜怡做得幾好架?

除左佢仲有冇邊個好介紹

我最後唔喺箍佢唔清楚 佢好多打手
但consult過 覺得佢喺有經驗嘅
consult多幾個牙醫先再決定邊個適合自己啦
嗰陣我都consult左三四個同專科

咁可唔可以透露下你最後揀左邊個醫生

我consult過林靜怡 唐逸謙 康齒堂曹xx (唔記得全名 ) 同岑儉
最後揀左唐逸謙 見佢黑鑽級 同埋因為有frd箍緊所以平啲 不過平左同其他都冇乜分別

除左康齒堂姓曹九唔撚搭八咁之外 我覺得其他三個都比到專業嘅意見我 例如一睇就睇到我有咩問題要改善、可以揀剝邊幾隻牙嗰啲 唔好就喺三個都要等
特別一提岑儉喺箍牙專科好nice又有料 佢比左幾個其他醫生冇講過嘅方案我 如果箍傳統我會搵佢

個人意見喺隱適美揀啲接得多case有經驗(鑽石級數高啲) 同價錢合理嘅牙醫就ok 畢竟大部分都喺美國間嘢設計 牙醫某程度上喺輔助角色 幫你剝牙,上attachment,跟進度etc 咁當然手勢都好重要
(頭盔: 我覺得啦下 有啲人覺得愈貴愈好)

祝你快啲牙齊變靚

我都覺康x堂曹xx有啲九唔搭八
可能佢後生
Consult完佢再去岑x到睇,完全係兩回事
雖然貴好多但專業啲真係放心好多
今日上左膠圈黎隔開隻大牙
本身冇咩牙縫 而家全口都酸到爆炸
醫生話聽日先會開始痛兩三日
但我今日已經痛緊
冇力咬野 而家好肚餓
今日上左膠圈黎隔開隻大牙
本身冇咩牙縫 而家全口都酸到爆炸
醫生話聽日先會開始痛兩三日
但我今日已經痛緊
冇力咬野 而家好肚餓

加油 捱多幾日就冇事架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞